avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PFA si contributia la sanatate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PFA si contributia la sanatate

Buna ziua,
Am infiintat un PFA in aprilie 2012, am realizat un venit net pe care l-am declarat la ANAF si am platit deja prima transa de impozit. Intre timp, am suspendat activitatea la RECOM intrucat am intrat in concediu prenatal si in curand voi beneficia de concediu crestere copil. Suspendarea a fost declarata si la ANAF si am primit decizia de impunere pt plata impozitului.
Problema apare in momentul in care am aflat ca trebuie sa platesc taxe la casa de sanatate (pt casa de pensii nu platesc pt ca sunt si angajata). Am mers la CASMB cum m-a sfatuit toata lumea (contabili, consilieri de pe formuri) si am declarat veniturile obtinute din PFA-ul nou infiintat, mi-am facut dosar, am facut vreo 3 drumuri pe acolo cu diverse documente pentru ca in final sa mi se spuna ca nu trebuia sa depun nimic la ei si nici sa platesc conform raportului de plata. Motivul sunt asigurata in calitate de PF (ca doar sunt angajata si ei stiau asta) de vreo 7 ani la Casa Opsnaj. Acum inteleg ca trebuie sa merg acolo si sa fac alt dosar, sa le arat plata si sa o inregistreze etc.. Asa este? Trebuie sa ma duc la OPSNAJ, daca sunt asigurata in calitate de PF acolo? Nu pot avea venitul din PFA declarat la CASMB?
Precizez ca mai am un pic si nasc si am mai suspendat si PFA-ul si acum inteleg ca trebuie sa fac o serie de declaratii la OPSNAJ. Nu stiu sigur daca nu vor comenta ca am intarziat etc..
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 11:14, 4 August 2012
Daca ati platit deja , nu mai trebuie sa faceti nimic.
Daca sunteti cu dosarul gata si cei de la CASMB nu "va vor", amintiti-le ca au obligatia sa va informeze asupra dreptului dvs de a opta pentru a fi asigurta la una din case, si cum dvs. v-ati "indragostit deja " de CASMB , dati-le banii. Daca nu vor, trimiteti prin mandat postal cu mentiunea "contributia 5,5% pentru venituri PFA, aferent perioadei...."
Nu strica sa le solicitati si un raspuns in scris, asupra motivului pentru care vi se refuza efectuarea platii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata asigurare de sanatate ca pfa daca esti angajat in acelasi timp la o firma Parvuv Parvuv -Am fost si sunt angajat permanent la firme care au platit si platesc pentru mine asigurarile de sanatate. In aceeasi perioada am realizat venituri (din anul ... (vezi toată discuția)
Intrebari pfa ContSters250185 ContSters250185 Buna ziua, Am reusit sa infiintez un PFA si credeam ca am terminat cu alergatura. De curand am aflat insa, ca trebuie sa ma mai inregistrez undeva ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru fonduri europene in agricultura? AdinaMC AdinaMC Buna, am un PFA infiintat pentru masura 141 pentru fonduri europene in agricultura. Anul trecut(2011) in februarie a intrat prima transa de bani (6000 ron) eu ... (vezi toată discuția)