avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deschidere pfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deschidere pfa

Buna ziua! Intentionez sa-mi deschid o afacere proprie,mai exact un pfa,eu nu am serviciu ,voi fi obligata sa cotizez la pensi lunar 230 de ron chiar daca nu am venituri de peste 8300 pe an?? s-au platesc doar sanatatea 38 de ron ,plus impozitul de 16%??va rog sa ma lamuriti care sunt taxele pentru pfa,multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:30, 6 August 2012
Documentele necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului, înregistrarea fiscală şi autorizarea funcţionării a persoanelor fizice autorizate le gasiti aici:
[ link extern ]

OUG nr.44/2008:
Art. 18. - PFA este asigurată în sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale şi are dreptul de a fi asigurată în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi al asigurărilor pentru şomaj, în condiţiile prevăzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa- ul poate angaja un membru al familiei? dobru monica dobru monica Buna ziua! Este posibil ca in cadrul PFA_ului pe care al detin sa pot angaja cu contract de munca un membru al familiei, mai precis pe sotul meu? Daca da ... (vezi toată discuția)
Legii nr. 4/2014 pentru completarea oug nr. 44/2008 mladin05 mladin05 Ma intereseaza daca acest articol de lege este in vigoare, i^1) soţia/soţul titularului întreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate – ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea sotiei ca ajutor la pfa snow2133 snow2133 Buna ziua! Daca sotia este salariata, dar in timpul liber ma ajuta, o pot trece ca si participant? Inteleg ca nu trebuie sa cotizez la pensie pentru ea, dar ... (vezi toată discuția)