avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... deschidere actiune in justitie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

deschidere actiune in justitie

in 01 01 2010 cf l330 s a emis dispoziti de incadrare noi,in aprilie angajatorul revine cu o noua disp in care nu se mai regasesc sporurile prevazute cf ccm.am mers in justitie si am pierdut la c.a CRAIOVA.
DAR in luna iunie 2010 apare reg de acordare a sporurilor cf l330 ,unde institutia noastra figureaza cu spor de conditii deosebit de periculoase,angajatorul pe motiv ca in momentul aparitiei acestui reg (O 547/2010)NOI LUAM SPORUL CF CCM SI ERA MAI MARE NU A APLICAT ACEST REGULAMENT.Mentionez ca in aceasta perioada castigasem la tribunal si a ramas in vigoare prima dispozitie,In 2012 angajatorul aplica acel regulament si ne acorda acel spor .
In motivarea curtii de apel se specifica,,in masura in care contestatorul se regaseste intre cat de personal nominalizate in anexa 2 la O 547 /2010,SI INDEPLINESTE SI celelalte conditii impuse poate beneficia de acest spor ,acesta urmeaza sa i se acorde retroactiv,,
Daca in 2012 cind angajatorul a acordat acest spor cf o547 si erau indeplinite toate conditiile impuse ,iar in 2010 imi desfasuram activit in acelasi cond tb sa mi acorde acel spor din 2010.Am contestat ultima decizie ,am primit raspuns negativ de la angajator,acum doresc sa deschid actiune in instanta,dar nu stiu cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:48, 6 August 2012
Asa cum ati contestat in instanta si ati castigat , tot asa veti proceda in continuare .. formulati o cerere de chemere in judecata a angajatorului pentru a fi obligat la plata acelor drepturi .. in motivarea cererii veti mentiona toate motivele de fapt si de drept care va confera dreptul de a primi acele sporuri, precum si aspectele cu privire la refuzul angajatorului de a le acorda.

Recuperarea drepturilr salariale in instanta se face intr-un termen de 3 ani de la data de cand trebuiau acordate ....
Ultima modificare: Duminică, 5 August 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
in instanta am pierdut pe motiv ca erau drepturi acordate pe baza de ccm si nu erau legale ,ulterior a aparut Ordinul 547
Acum nu se poate invoca acel Ordin?
acum se poate invoca.
Prin urmare, o motivare in fapt si in drept se poate face pe acest Ordin ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de toxicitate taga taga in cadrul laboratoarelor de analize medicale care lege este aplicabila pentru sporul de toxicitate? (vezi toată discuția)
Contract colectiv Mainerici  Ctin Mainerici Ctin prin contractul colctiv de munca 2007 -2009 pe ram asistenta sociala nr 591/26.11 2007 emitent ministerul muncii s au acordat anumite sporuri,acestea au fost ... (vezi toată discuția)
Salariu bugetar Mainerici  Ctin Mainerici Ctin in ianuarie 2010 la incadrarea pe l330 si oug 1/2010.la incadrare nu mi sa acordat un spor cf ccm,am dat in judecata si am castigat in instanta la tribunalul ... (vezi toată discuția)