in 01 01 2010 cf l330 s a emis dispoziti de incadrare noi,in aprilie angajatorul revine cu o noua disp in care nu se mai regasesc sporurile prevazute cf ccm.am mers in justitie si am pierdut la c.a CRAIOVA.
DAR in luna iunie 2010 apare reg de acordare a sporurilor cf l330 ,unde institutia noastra figureaza cu spor de conditii deosebit de periculoase,angajatorul pe motiv ca in momentul aparitiei acestui reg (O 547/2010)NOI LUAM SPORUL CF CCM SI ERA MAI MARE NU A APLICAT ACEST REGULAMENT.Mentionez ca in aceasta perioada castigasem la tribunal si a ramas in vigoare prima dispozitie,In 2012 angajatorul aplica acel regulament si ne acorda acel spor .
In motivarea curtii de apel se specifica,,in masura in care contestatorul se regaseste intre cat de personal nominalizate in anexa 2 la O 547 /2010,SI INDEPLINESTE SI celelalte conditii impuse poate beneficia de acest spor ,acesta urmeaza sa i se acorde retroactiv,,
Daca in 2012 cind angajatorul a acordat acest spor cf o547 si erau indeplinite toate conditiile impuse ,iar in 2010 imi desfasuram activit in acelasi cond tb sa mi acorde acel spor din 2010.Am contestat ultima decizie ,am primit raspuns negativ de la angajator,acum doresc sa deschid actiune in instanta,dar nu stiu cum sa procedez?
Asa cum ati contestat in instanta si ati castigat , tot asa veti proceda in continuare .. formulati o cerere de chemere in judecata a angajatorului pentru a fi obligat la plata acelor drepturi .. in motivarea cererii veti mentiona toate motivele de fapt si de drept care va confera dreptul de a primi acele sporuri, precum si aspectele cu privire la refuzul angajatorului de a le acorda.
Recuperarea drepturilr salariale in instanta se face intr-un termen de 3 ani de la data de cand trebuiau acordate ....