avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt

Am lucrat la o firma timp de 8 luni cu contract de munca facand curse internationale.Am plecat de la ei si mi au desfacut contractul indisciplinar .M-au acuzat ca le-am furat motorina (nu este adevarat)si le-am lasat camionul un parcare unde mi-au zis ei.Ulterior am primit de la ei un plic in care spun ca le datorez 2000euro reprezentand diurne si cheltuieli de deplasare necuvenite eu lucrand in afara di tara ei asigurand transportul cu un microbuz al firmei.In acelasi timp am primit si o citatie la politie dar nu stiu de ce .Am uitat sa mentionez ca eram platit la km dar in contract eram cu 900 euro restul la negru erau trimisi in cont ca diurna.Ce sa fac sa ma duc la politie
ma pot acuza de ceva sau da in judecata?

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:49, 5 August 2012
Situatia poate fi confuza.

Daca va acuza de furt trebuie sa dovedeasca ceea ce este greu de spus daca vor reusi.
Beneficiati de prezumtia de nevinovatie.

Cat priveste chestiunea cu recuperarea banilor dvs. in afara de cei 900 de euro e posibil sa nu reusiti sa dovediti.
Desi sarcina probei se afla in sarcina firmei angajatoare din moment ce incercati sa dovediti ceva peste ceea ce este scris in contract va trebui sa dovediti dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ce sa fac merg la politie cu un avocat sau singura ?Politia o sa mi spuna de ce sunt acuzata ?multumesc de raspuns.
Este bine sa mergeti cu avocat deoarece avocatul poate intelege daca exista probe in acuzare.
Nu este garantat acest lucru dar in functie de imprejurari se poate intampla asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost acuzata de furt pe nedrept LRodica LRodica Buna seara. Zilele trecute am fost acuzata de furt( bani si bijuterii) iar eu nu am fost implicata in asta. Acuzatorii sunt colegii mei de apartament deci ei ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal depasire linie continua radu_cioclu radu_cioclu Buna ziua, In dimineata zilei de 29.03.2011 ma deplasam pe DN4 dinspre Oltenita spre Bucuresti, dupa iesirea din satul Negoesti aveam un camion in fata care ... (vezi toată discuția)