avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nu mi se da contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nu mi se da contractul de munca

Buna ziua,

Sotia a revenit la servici din concediu de crestere al copilului, 7 decebrie 2008 a facut copilul 2 ani 8 dec 2008 a fost la servici, insa fostul angajator a inchis firma sau sia schimbat denumirea. Era obligat sa o primeasca si sa ii faca toate formele legale. A semnat un nou contract de munca in 3 exemplare si i sa promis ca dupa ce va fi inregistrat la itm ii va fi inminat si ei unul. Dar patroana o tot amina ca ii da contractul si nu il mai da? Ce sa fac?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: armaghedon , utilizator 17:46, 14 Ianuarie 2009
Depuneti o sesizare la ITM-ul in a carei raza teritoriala isi are sediul angajatorul si solicitati eliberarea unei copii depe c.i.m.
Am fost la itm azi si mi sa zis ca nu este incheiata cartea de munca pe fosta firma si nici contractul cel nou nu este inregistrat la firma actuala. Asta nu inseamna ca, contractul de munca a fost semnat doar si nu inregistrat si cum termenul legal de inregistrare a trecut atunci nu o sa aiba intrerupere in cartea de munca?

multumesc
Termenul de inregistrare al c.i.m. la ITM este de 20 de zile de la data incheierii lui.
Cred ca este mai bine sa solicitati in scris ITM-ului care este situatia juridica a vechiului c.i.m. si a noului c.i.m.
fostul c.i.m nu a fost incheiat si nici cel nou inregistrat, lucru confirmat si de cei de la i.t.m problema este ca a trecut termenul legal in care c.i.m se putea inregistra si deci implicit urmeaza o intrerupere a activitatii chiar si pt o zi sau doua, lucru care mar putea afecta deoarece sotia este din nou insarcinata .

multumesc
Chiar daca a trecut termenul in care acel c.i.m. trebuia inregistrat la ITM, acesta este posibil sa fie inregistrat cu aplicarea unei sanctiuni angajatorului.
În situaţia în care contractul individual de muncă nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedeterminată, iar părţile pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă.
Depuneti , totusi, o sesizare scrisa la Corpul de control al ITM-ului.

Alte discuții în legătură

Cartea de munca nyky79 nyky79 Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema Am lucrat la o firma 6 ani de zile din 2000 pana in 2006 cand am intrat in CIC pana anul acesta.Pe 21 ... (vezi toată discuția)
Contract de munca ContSters57986 ContSters57986 Buna ziua.Am un contract de munca la o societate care pina in decembrie 2008 a fost pe perioada de 3 luni iar decembrie am primit un act aditional prin care se ... (vezi toată discuția)
Contact de munca fals armaghedon armaghedon Buna seara, Vreau sa va intreb si eu ceva. Mam intors la servici dupa c.i.c la fosta firma care intre timp sia schimbat denumirea. Patroana mia facut ... (vezi toată discuția)