avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna ziua.Am un contract de munca la o societate care pina in decembrie 2008 a fost pe perioada de 3 luni iar decembrie am primit un act aditional prin care se modifica durata pe perioada nedeterminata,am semnat actul si am avut inspiratia sa-l xeroxez,azi am primit prin cargus de la firma un plic in care se afla un nou contract de muncacu aceleasi date ca cel din decembrie numai caci acesta are si stampila firmei(deoarece cel din cecembrie am vazut pe copia xerox caci nu avea stampila firmei).am sunat la firma si de aici mi sa spus caci cel din decembrie sa pierdut.va aduc la cunostinta ca saptamina trecuta eu am depus o sesizare la I.T.M. datorita faptului ca firma nu ne acorda niste drepturi.Deci va rog din suflet sa-mi raspunde-ti ce sa fac sa semnez noul act sau nu.Astazi era zi de salariu si mi sa spus ca daca nu semnez nu primesc salariu.MULTUMIRI
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 19:48, 6 Martie 2009
Chiar daca ar fi pierdut exemplarul contractului de munca, acesta ar fi putut fi obtinut in copie de la ITM nu era nevoie sa mai faca inca unul.
Avand in vedere ca aveti si copia actului aditional nu aveti de ce sa mai semnati acest nou contract si puteti sesiza iar ITM-ul sau Inspectia Muncii aratand acest nou contract pe care va obliga sa il semnati. daca azi nu va primiti salariul puteti iar sesiza Inspectia Muncii.
Poate le place sa aiba controale, cine stie....
Daca actul aditional are aceleasi date ca cel semnat in decembrie, poate chiar acela s-a pierdut.
Acum depinde de dumneavoastra daca doriti sa semnati, dar nu cred ca este ceva ilegal.
Problema este ca actul aditional trebuie inregistrat la ITM in termen de 5 zile. Si cum actul incheiat in decembrie nu a fost inregistrat la ITM, cei de la firma sunt pasibili de amenda din partea ITM-ului.
Sunt pasibili si de avertisment , nu trebuie neaparat amenda :)
Daca contractul are exact aceleasi date ca cel anterior nu vad nici un impediment in a fi semnat.
Sigur are aceleasi date? Adica nr. de inregistrare, data de la care se prelungeste CIM ............

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional contractului de munca alonso_first_one alonso_first_one Actul aditional se semneaza in 2 exemplare pentru ambele parti.Care sunt aceste parti?ITM si angajator sau angajator si angajat,angajatului i se doar o copie ... (vezi toată discuția)
Fals in acte ? boboS123 boboS123 Un prieten care lucreaza fara carte de munca in constructii a fost prins de Inspectoratul Teritorial de Munca si pus sa completeze o foaie de aia care declara ... (vezi toată discuția)
Parte din sesizare itm nerezolvata si modificare salariu dupa intrarea in ccc mdleica mdleica Buna ziua, Am fost angajat la o firma de constructii cu salariul de 4500 RON. In data de 03-06-2010 am intrat in CCC pe o perioada de 2 ani pana la data de ... (vezi toată discuția)