avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie pentru copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie pentru copii

buna
avem trei copii doi nascuti in romania si o fetita nascute in iraq.
sunt toti romani cel doi baieti nascut in 2000 si 2002 iar fetita nascuta in anul 2005
noi am fost plecati din tara timp de opt ani si acum am venit .cum si cat o sa luam pentru fetita ? se socoteste de la data de nastere pana acum sau in cum se socoteste alocatie pentru ea? noi am obtinut certificatul de nastere romanesc de la ambasada romania din iraq in anul 2006.
eu cu sotia nu lucram si nici nu avem nici-un contract de munca
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 08:40, 5 August 2012
Alicatia pentru copii mai mari de 2 ani este de 42 lei/copil se acorda pana la varsta de 18 ani sau sfarsitul liceului. Nu primiti nimic retroactiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile copilului cu dubla cetatenie dnd76 dnd76 Buna ziua,am si eu mai multe nelamuriri,daca ma poate ajuta cineva...multumesc din suflet! sunt o mama singura,cu doua gemene de 2ani. tatal lor este cetatean ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil nascut in sua corineta15 corineta15 As dori sa stiu cum pot sa solicit alocatia copilului meu recent nascut in SUA. Parintilor le este imposibil sa ajunga in Romania in urmatorul an, asa c-am ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil cornelia radoi cornelia radoi buna seara!as dori si eu cateva lamuriri in ceea ce priveste urmatoarea problema:sora mea a nascut anul trecut pe 9 sept.2008 in spania o fetita.dupa 6 luni a ... (vezi toată discuția)