In calitate de angajator si tert poprit am primit o notificare din partea unui executor judecatoresc pentru a pune poprire pe salariul unui angajat.
Notificarea sune ceva de genul: " .. sa popriti suma de X lei si sa o virati in termen de 15 zile in contul ... cf art 456 si 557 C. proc. civ."
Fiind vorba de un venit salarial, este normal sa se omita prevederile art 409. lit. b Cod civil care prevede ca venitul lunar net se poate urmarii pana la 1/3?
Ei ne-au somat practic sa viram intreaga suma direct, suma care este foarte mare.
Asa cum este formulata notificarea executorului, un alt angajator poate ca, in nestiinta de cauza ar fi virat aceasta suma intr-o singura transa.
Nu este oare un mic abuz?
In situatia expusa si in temeiul dispozitiilor mentionate de dvs,se impune sa contactati oficial executorul judecatoresc ,ocazie cu care sa comunicati intersul dvs pentru respetarea notificarii cu asumarea responsabilitatii achitarii sumei ,retinerea si virarea transelor in deplina concordanta cu normle in vigoare
Ignorati sfatul incocent de mai sus. Poprirea se infiinteaza pe intreaga suma, dar dvs sunteti obligat doar sa virati 1/3 din veniturile salariale.
Obligatia dvs este cea legala, de a vira pana la 1/3 din venitul lunar net in contul indicat de executor, pana la recuperarea in intregime a creantei comunicate de acesta.
Am inteles ce spuneti si va dau dreptate, am inteles si cum si ce suma trebuia poprita. Formularea executorului nu este insa neclara, avand in vedere ca era vorba de un venit salarial?
Nu ar fi fost mai ok daca s-ar fi specificat cota lunara care trebuie virata? Din formularea ei se intelege ca toata suma trebuie virata in termen de 15 zile.
Stimate domn
Executorii judecatoresti sunt si ei oameni. Unii sunt fosti sculeri matriteri. Le cereti prea mult. Ei munceste nu gandeste, daca-mi permiteti sa ma exprim asa.
Daca doriti sa deschideti un lung sir de adrese cu BEJ, puteti infiinta poprirea si sa le solicitati lamuriri in legatura cu cuantumul popririi asupra veniturilor salariale.
Atata vreme cat veti indisponibiliza si vira lunar, pana la 1/3 din venit, sunteti ok dpdv legal. Nu aveti cum sa aveti vreo problema.
))) Cred ca aveti dreptate.
Poprirea am infiintat-o inca de la prima lor adresa. Le-am trimis si eu o alta adresa in care le atrageam atentia supra formularii si in care specificam ca nu ne opunem popriririi, speta fiind clara.
Suparatoare a fost atitudinea executorului care considera ca nu dam curs cererii, noi dorind doar reformularea.
Mentionez ca toata corespondenta dureaza doar de o saptamana deci, in termenul de 15 zile in care trebuia sa ii informam cu privire la aplicarea popririi. :)
Poprire salariala
arabolu
Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)