avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Autorizaþie de licenþã neexclusivã cu UPFAR-ARGOA
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Autorizaþie de licenþã neexclusivã cu UPFAR-ARGOA

Buna ziua,
Am primit in zilele trecute o somatie din partea UPFAR-ARGOA sa inchei un contract cu ei si plata sumelor restante pe 3 ani pentru redifuzarea programelor transmise prin cablu in scop ambiental. Precizez ca am un PFA prin care inchiriez sezonier 2 camere ca si turism rural, camere in care nu am televizor sau alte mijloace audio video. In aceste conditii sint obligat sa platesc aceste taxe ?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 16:39, 6 August 2012
In mod normal nu trebuie sa platiti dar trebuie sa faceti o declaratie in acest sens. Luati legatura cu UPFAR-ARGOA si vedeti care este procedura exacta.
Atentie insa, in conditiile in care detineti transmitator tv sau audio in sala de mese, receptie sau oricare alta locatie a imobilului, va trebui sa achitati taxele conform legii.
L.C.
Multumesc mult pentru raspuns si promtitudine, vreau sa mai adaug ca cele doua camere apartin casei mele de locuit, cu intrare separata, iar in casa am televizor, dar este al familiei.
Multumesc,
Completarea Dvs. este motivul pentru care ati primit somatia.
Trebuie vazut pe ce nume este contractul de energie electrica pentru ca pe aceeasi factura vine si taxa abonament audio/tv. Daca este pe numele Dvs., acesta este motivul pentru care v-au somat pentru ca figurati la fisc in calitate de PFA in domeniul inchirieri turism rural.
Daca factura de elergie electrica este pe numele parintilor, faptul ca adresa locuintei este aceeasi cu cea in care inchiriati dvs. camerele a bagat autoritatile in ceata drept pentru care v-au trimis somatia.
Revin cu acelasi sfat, luati legatura cu UPFAR-ARGOA si comunicati situatia reala.
Este foarte probabil sa fie nevoie de delimitarea camerelor de locuit de locuinta personala din acelasi imobil si in ceea ce priveste contractul de energie electrica care va fi facut pe numele Dvs. Cand veti face acest lucru, la intocmirea contractului de furnizare en. el., declarati expres ca nu detineti aparate video/audio si veti fi lasat in pace.
Succes!
L.C.
Ultima modificare: Luni, 6 August 2012
Laura Ciobeica, moderator
ceea ce ati primit de la UPFR ARGOA este o somatie de plata a remuneratiilor privind drepturile patrimoniale cuvenite producătorilor de opere cinematografice şi alte opere audiovizuale ce fac obiectul gestiunii colective obligatorii de comunicare publica a repertoriului de opere cinematografice şi alte opere audiovizuale in scop ambiental.

temeiul legal este decizia ORDA nr. 17/2006 pentru publicarea în M.Of. al României, Partea I, a Protocolului având drept obiect Metodologia privind utilizarea repertoriului de opere cinematografice şi alte opere audiovizuale al U.P.F.A.R.-A.R.G.O.A. în scopul comunicării publice şi tabelele cuprinzând drepturile patrimoniale cuvenite producătorilor de opere cinematografice şi alte opere audiovizuale, precum şi desemnarea organismului de gestiune colectivă U.P.F.A.R. - A.R.G.O.A- [ link extern ]

avand in vedere situatia de fapt prezentata, ar trebui sa informati UPFR ARGOA ca dvs nu sunteti un utilizator in sensul art 2 din Metodologia prezentata in decizie, adica in spatiul folosit nu sunt prezentate opere audiovizuale sau reproduceri ale acestora. Totusi trebuie verificat daca nu cumva exista o decizie definitiva a instantelor prin care oricine care desfasoara activitati de turism sa fie obligat sa plateasca o astfel de remuneratie indiferent daca are sau nu in respectivul spatiu receptoare TV (sincer sa fiu nu stiu daca exista o asemnea decizie, dar trebuie totusi verificat). Informati UPFR ARGOA ca nu aveti receptor TV si vedeti ce va raspunde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizarea comunicarii publice a operelor muzicale si audiovizuale sisimona sisimona In multitudinea de taxe pe care trebuie sa le plateasca un hotel cu restaurant exista si aceste taxe pentru obtinearea unor licente ce ne permit difuzarea de ... (vezi toată discuția)
Legalitate solicitare licenta pentru muzica ambientala ovi47 ovi47 Buna ziua, Intr-un salon de infrumusetare este un televizor(cu contract televiziune prin cablu).Zilele trecute,in timp ce se asculta muzica pe un post de ... (vezi toată discuția)
Taxa drepturi de autor pentru muzicã ambientalã Crinisor Crinisor Buna ziua, pt difuzare muzica ambientala, am platit taxe la UCMR-ADA si CREDIDAM. Mi-a mai cerut sa platesc si la ei UPFR-ul. Pe site la ORDA mai apar si ... (vezi toată discuția)