avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... care dintre parinti pot ramine in c.i.c?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

care dintre parinti pot ramine in c.i.c?

Buna ziua,

1.daca ambii parintii sunt angajati care dintre ei poate ramine in c.i.c.
2.daca te intorci la servici in timpul c.i.c de ce suma mai beneficiezi din indemnizatia primita?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 14 Ianuarie 2009
1. De indemnizaţia şi stimulentul prevăzute de OUG nr.148/2005 beneficiază, opţional, oricare dintre părinţii fireşti ai copilului , numai daca indeplinesc conditiile prevazute de lege.
2. Persoanele care sunt îndreptăţite să beneficieze de indemnizaţia pentru creşterea copilului, reglementată de prezenta ordonanţă de urgenţă, şi realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de un stimulent în cuantum lunar de 100 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluarea activitatii in timpul ccc cmutulescu cmutulescu am intrat în concediu de crestere a copilului din somaj, dacă mă angajez renuntând la indemnizatie (mai am 6 luni pana la incetarea concediului) ce ... (vezi toată discuția)
Stimulent nadia.berar nadia.berar Buna ziua! Stie cineva sa-mi spuna care este cuantumul stimulentului pt mamele care se intorc la slujba in perioada in care ar trebui sa beneficieze de ... (vezi toată discuția)
Pfa-urile care sunt in activitate primesc stimulent pentru cresterea copilului? cataflorescu cataflorescu Medicii care nu isi iau concediu, sunt PFA si platesc impozit pe venit primesc stimulentul de 100 ron pentru cresterea copilului pana la 2 ani? (vezi toată discuția)