avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cladire amplasata fara respectarea cerintelor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cladire amplasata fara respectarea cerintelor urbanistice

Buna ziua,

La sfarsitul anului trecut proprietarul unui teren de langa mine a inceput constructia unui bloc p+4 la o distanta de 2metri de casa mea. La inceput proprietarul a stat de vorba cu mine, mi-a aratat o autorizatie de constructie, cu toate ca blocul lui este amplasat si sub o linie de inalta tensiune inca in functiune.
Saptamana trecuta m'am interesat, si am aflat ca distanta dintre bloc si cea mai apropiata constructie trebuie sa fie jumatate din diferenta dintre cel mai inalt punct al lui si cel mai inalt punct al celei mai inalte cladiri din vecinatate(aceasta fiind casa mea), distanta care potrivit acestei prevederi ar trebui sa fie undeva la 3-3,5 metri. Problema mare este ca un prieten inginer in constructii a vazut cladirea si a spus ca e mare minune daca o sa tina greutatea mansardei care urmeaza a fi construita si daca va rezista vreunui cutremur.

Intrebarea mea este daca pot face o actiune in justitie si pentru ce? Deocamdata am facut o asigurare puternica la casa.

Pe langa acestea, in timpul constructiei mi-au umplut de ciment acoperisul casei(mi'au promis ca dupa ce termina de construit aduc pe cineva sa curete), au scapat o grinda de lemn care a spart vopseaua de pe casa cu tot cu tencuiala(au promis ca vor repara), au umplut ambele masini cu stropi de ciment care se iau cu tot cu vopsea.

Alte discuții în legătură

Bloc construit in vecinatate xavax75 xavax75 Buna Ziua, as-i avea si eu o intrebare: Am construit o casa in anul 2009, dupa terminarea constructiei am aflat ca in imediata vecinatate s-e va ... (vezi toată discuția)
Cutremur efecte asupra retelei de gaz aferenta centralelor individuale gambette gambette Avand in vedere ca partea cea mai solicitata a unei cladiri cu mai multe etaje in cazul unui cutremur este cea a scarilor, palierelor de etaj iar coloanele de ... (vezi toată discuția)
Constructie bloc locativ in vecinatate steluta79 steluta79 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Locuiesc intr-un bloc cu 7 etaje, si, recent, vis-a-vis de bloc, mai exact chiar peste drum, au inceput lucrarile pentru ... (vezi toată discuția)