avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu mediu pe unitate cine beneficiaza de el???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu mediu pe unitate cine beneficiaza de el???

Buna, as dori sa stiu daca functionarii publici beneficiaza de un salariu mediu pe institutie la nasterea unui copli..m-am interesat la resurse umane si mi-au spus ca noi suntem numiti in baza unei ,,DECIZII,, si ca nu avem treaba cu acel contract si nu avem nici un fel de contract la nivel de unitate!!!
In art.3 din acest contract se specifica ca se aplica tuturor salariatilor indiferent de capitalul social de stat sau privat...
Va multumesc !!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:44, 14 Ianuarie 2009
Eu lucrez intr-o institutie publica (spital)chiar la resurse umane , pot sa-ti spun ca un medic dintr-un alt spital a actionat in instanta si a castigat . Acum am si eu o cerere de solicitare ( vestea circula ...) ideea este ca ar trebui sa existe un precedent in unitate ( deci sa asteptam sa ne dea in judecata ?! ...) Dupa mine cred ca are dreptul , atat timp cat a semnat CCMUN si Ministerul Sanatatii . Asa ca vezi daca acest contract este semnat de cineva din cadrul ministerului de resort . Daca da , atunci solicita indemnizatia .
Pentru mine nu este clar tratamentul fiscal al acestei indemnizatii( este cumva venit neimpozabil ?...etc)
Astept un raspuns , poate cineva ma ajuta ( poate Elis care este online ?!)
Se pare ca disputa privind aplicabilitatea prevederilor CCMN si pentru functionarii publici este transata in instanta.
Potrivit art.72 alin.(1) din Legea nr.188/1999, republicată (în forma în vigoare la data acordului – cadru supus analizei în cauza de faţă), autorităţile şi instituţiile publice pot încheia anual, în condiţiile legii, acorduri cu sindicatele reprezentative ale funcţionarilor publici sau cu reprezentanţii funcţionarilor publici, care să cuprindă măsuri referitoare la:
a)constituirea şi folosirea fondurilor destinate îmbunătăţirii condiţiilor la locul de muncă;
b) sănătatea şi securitatea în muncă;
c) programul zilnic de lucru;
d) perfecţionarea profesională;
e) alte măsuri decât cele prevăzute de lege, referitoare la protecţia celor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale.

Referitor la tratamentul fiscal al acestei sume, cred ca este impozabila daca avem in vedere dispozitiile art.55 alin.2 lit.k din Codul Fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tratament fiscal - indemnizatie nastere zzenovia zzenovia Buna ziua tuturor! Va rog , sunt presata de timp si pana acum nu am acordat nicio indemnizatie pentru nastere copil, conform art.55 lit.c din CCMUN 2007-2010 ... (vezi toată discuția)
Neacordarea primei de nastere ContSters76877 ContSters76877 Buna ziua! Am nascut in august 2008. Am depus cerere pentru prima de nastere in septembrie 2008 la registratura spitalului in care lucrez. Pana acum nu am ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv la nivel national mnd mnd Buna ziua, Stie cineva cand expira contractul colectiv de munca la nivel national? Multumesc! (vezi toată discuția)