avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apart. gaj - obiectul unui partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apart. gaj - obiectul unui partaj

Buna,
Am fost casatorita, si impreuna cu fostul sot am contractat un credit, unde a fost pus gaj apartamentul parintilor mei. In urma divortului am fost obligata sa ii las firma in totalitate, firma in numele caruia a fost facut creditul. Intelegerea tacita a fost ca el ramane cu firma si va plati intregul credit. Nu am nici un act care sa confirme acest fapt. Acum parintii mei vor divorta, si vreau sa stiu daca exista vreo optiune sa pot scoate apartamentul de sub ipoteca, sau in cazul unui proces de partaj, va putea fi vandut?
Va multumesc anticipat!
Faceti un contract cu firma sotului dvs. prin care sa isi ia obligatia sa achite creditul respectiv. In cazul divortului parintilor, fiind sub ipoteca, nu se va partaja, decat in conditiile impuse de banca. Pentru scoaterea de sub ipoteca, vorbiti cu fostul sot sa aduca alta garantie si sa mutati ipoteca de pe apartamentul parintilor dvs. pe un bun al fostului sot. Alta modalitate nu exista , decat plata integrala a creditului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfaturi solutionare partaj MMoniq MMoniq De curand am divortat (copilul a ramas in custodia mea) si urmeaza sa trec printr-un proces de partaj pentru a-mi recupera bunurile cumparate din veniturile ... (vezi toată discuția)
Pastrarea apartamentului dupa divort amiabil Doina_Iordachi Doina_Iordachi Buna ziua Am si eu o problema si v-as ruga, daca puteti, sa ma ajutati. Cu un an in urma am divortat dupa 28 ani de casnicie, fostul sot parasind domiciliul ... (vezi toată discuția)
Lichidarea comunitatii de bunuri apartament ipotecat Mihaela20140 Mihaela20140 Buna ziua, Am contractat in 2008 un credit ipotecar impreuna cu sotul meu prin care am cumparat un apartament. Anul acesta am divortat si dorim sa facem ... (vezi toată discuția)