avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dreptul la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul la somaj

Buna ziua

Am un angajat care are lucrate urmatoarele perioade: 28.04.2010 - 8.12.2010, 23.03.2011 - 07.06.2011 si din 4.04.2012 si in prezent. Are dreptul la somaj daca ar pleca luna asta? Pana cand ar trebui sa mai fie angajat ca sa aiba dreptul la somaj?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 09:55, 7 August 2012
sa mai lucreze pana la 20.01.2013 inclusiv
Din legea 76/2002:
Art. 34. - (1) Somerii prevazuti la art. 17 alin. (1) beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;

www.avocatnet.ro/content/art...

Calculati cand se indeplineste conditia aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat timp trebuie sa cotizezi pentru somaj cata_tm2 cata_tm2 Buna , as vrea sa stiu care este termenul minim de luni de cotizare la stat pentru a putea beneficia de somaj ? Poti beneficia si in cazul in care demisionezi ... (vezi toată discuția)
Somaj MariaRamona MariaRamona Buna ziua, Ca si salariat am solicitat concediu fara plata pentru 12 luni de zile si s-a aprobat. La revenire, angajatorul mi-a spus ca o sa-mi inceteze ... (vezi toată discuția)
Intrarea in somaj cristina1328 cristina1328 Buna ziua! Soacra mea a intrat in somaj la sfarsitul lunii martie (dupa 2 ani lucrati fara intrerupere). La inceputul lunii iulie s-a angajat la o firma (cu ... (vezi toată discuția)