Buna ziua , in urma cu 12 ani mama mea a decedat si avea apartamentul pe numele ei... tatal meu nu a transcris-o tot acest timp pe numele lui , iar acuma el ar fi deacord sa il transcriem pe numele meu. Cu plata impozitelor suntem la zi dar as dori sa aflu daca la transcriere va trebui sa platesc ceva taxe datorita intarzieri transcrierii si eventual de ce acte am nevoie si de unde sa incep si care-i demersul
Va multumesc anticipat
Mergeti la notar cu actele de proprietare, actele de stare civila, pentru o discutie. Cred ca, in speta, este vorba despre dezbaterea succesiunii dupa mama.
trebuie dezbatuta succesiunea dupa mama intai, apoi tatal sa va doneze partea sa. o sa coste destul. intrebati cat costaexact la 1-2 notari casa va formati o parere.
ca acte va trebuie cel putin contractul sau inscrisul prin care mama decedata a dobandit imobilul, certificatul de deces, adeverinta ca impozitul e platit la zi, cartile deidentitate ale dvs si tata. restul de acte necesare tot notarul vi le comunica.
Succesiune
florina67
tata cu trei copii, numai unul este casatorit si are un copil.doreste sa lase mostenire locuinta numai nepoatei si restul averii in mod egal celor 3 ... (vezi toată discuția)