avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

tata cu trei copii, numai unul este casatorit si are un copil.doreste sa lase mostenire locuinta numai nepoatei si restul averii in mod egal celor 3 copii.Copii sunt de acord sa respecte dorinta tatalui si locuinta sa ramana nepoatei.La succesiune se poate intabula direct pe nepoata locuinta?
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 14:40, 27 August 2010
Succesiune se poate face numai dupa ce TATAL a decedat.
Daca de pe acuma, fiind inca in viata, vrea sa transmita locuinta nepoatei, face un contract de donatie catre nepoata si cei trei copiii dau declaratii ca recunosc donatia si nu au nici o pretentie. Se transcrie dreptul de proprietate acuma. Daca nu vreti sa se transcrie acuma, TATAL face testament in care lasa locuinta nepoatei si restul in cote egale celor trei copii, dar acesta se poate ataca dupa moartea tatalui, si nu confera siguranta transcrierii dreptului de proprietate a locuintei pe nepoata, totul ramane pe numele TATALUI si numai dupa moartea lui se impart mostenitorii.(numai atunci se deschide succesiune cand moare cineva.)
a murit.Nu m-am exprimat corect.Si acuma se deschide succesiunea.Cei 3 copii mostenitori sunt de acord ca locuinta sa fie a nepoatei.Se poate trece direct pe ea in cadrul partajului voluntar.Este singura nepoata din partea celor 3 mostenitori.
La succesiune vin mostenitorii, adica cei trei copii; faptul ca unul dintre copii are la randul lui o fata nu are importanta; mostenirea se imparte intre cei trei copii; nepoata nu are drept la mostenirea bunicului decat prin reprezentare, in cazul in care tatal ei este decedat. Daca tatal nepoatei traieste , el impreuna cu ceilalti doi frati si mama lor daca mai traieste culeg succesiunea.
avocat Cristina Popescu
pe timpul vietii bunicul poae dona o parte din bunurile sale nepoatei dansului.
Daca nu s-a facut testament, nu se poate sari peste mostenirea unde cei 3 copii mostenesc, eventual apoi doneaza ei nepoatei ... Daca bunicul a decedat deja, si nu a dispus altfel de bunurile lui cat timp era in viata, adica prin testament, acuma trebuie respectati toti pasii: succesiune si apoi altceva, nepoata nu are vocatie sa mosteneasca direct dupa bunic.
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
Manuela Bernat, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunici ContSters278009 ContSters278009 Bunicii mei dupa tata au decedat, si dupa ei au ramas 2 locuri de pamant. Au avut 3 copii, din care mai traieste doar o fata , matusa mea. Tatal meu era ... (vezi toată discuția)
Bunica mi-a făcut testament pe toate bunurile ei, dar mai sunt moștenitori în afară de mine. care vor fi cotele în acest caz? maia andrei maia andrei Buna ziua! Bunica mea a fost proprietara unei case bătrânești + 1000 m teren si in câmp are 1 hectar . Bunica mi -a lăsat prin testament toate bunurile ei ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare, testament sau altceva...? pdulau pdulau Buna. Situatia noastra este in felul urmator: doi copii, parintii decedati, mama singurul copil la parinti. Tatal mamei mort (bunicul copiilor). Sora mai ... (vezi toată discuția)