avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa bunici

Bunicii mei dupa tata au decedat, si dupa ei au ramas 2 locuri de pamant.
Au avut 3 copii, din care mai traieste doar o fata , matusa mea. Tatal meu era fratele ei dar a decedat si el si sora lor mai mare.
Mama mea si matusa mea ( sora tatalui meu care traieste) , vor sa deschida succesiunea dupa bunicii mei , respectiv parintii lor.
Noi nepotii beneficiem de ceva sau se imparte la cei trei copii, respectiv la matusa si mostenitorii celor doi copii decedati?
Din toti nepotii eu port numele bunicului, pot sa cer eu succesiunea?
Vreau sa se imparta tot legal, asa vrea si mama si matusa care traieste . Cum sa fac?
Cel mai recent răspuns: ContSters278009 , utilizator 11:17, 17 Iunie 2013
Cum sa cereti dumneavoastra pentru ca purtati numele bunicului? :) Glumiti, nu?

la mostenire vor participa copiii, si nepotii copiilor predecedati, care ii vin la mostenire prin reprezentarea parintilor lor. Matusa va primi 1/3, mostenitorii celui de al doilea copil 1/3 si mostenitorii celui de al treilea restul de 1/3.
Dumneavoastra veti imparti 1/3 din mostenire cu mama, care va lua 1/4 din 1/3, iar dvs si ceilalti frati veti imparti restul de 3/4.
Intentia mea era doar sa stiu daca se face succesiunea si se imparte la cei trei copii ai lor, ai bunicilor, ca drept dupa ei au doar ei, respectiv urmasii lor. Nu vreau eu decat sa stiu ce se cuvine mamei mele dupa tata. Matusa mea e in Canada si vrea sa-i faca procura mamei mele pentru a incepe succesiunea.
Sa ma intelegeti mai bine, acuma de locurile de pamint beneficiaza doar o nepoata de la sora tatalui meu si ea decedata.
A luat de 9 ani titlurilr de proprietate fara sa stie nimeni.
Acuma am aflat si noi si de aceea s-au hotarat sa ceara succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Succesiune florin_ipi florin_ipi Bunica mea a decedat de curand, iar bunicul meu in 1997. Ei detineau mai multe terenuri si o casa la tara. De la decesul bunicului meu nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)