avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cote moºtenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cote moºtenire

Într-o familie soţul are un copil din altă căsătorie.Soţul decedează .Moştenirea soţiei în caz de deces al acesteia fără a avea alţi moştenitori revine fiul soţului ?Fiul avea deja 1/4 din moştenire din bunurile comune ale soţilor?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 13:12, 7 August 2012
Sotia nu are niciun mostenitor din clasele 1-4? Daca nu l a adoptata pe fiul sotului , fie lasa testament unei terte persoane sau fiului sotului, daca nu mostenirea este vacanta si o culege statul.
In lipsa unui testament, la mostenirea unei persoane vin mostenitorii legali. Copilul sotului din alta casatorie nu este mostenitor legal al sotiei.
Daca sotia nu are nici un mostenitor legal - descendenti, ascendenti, frati/surori sau colaterali pana la gradul 4 si nici nu a lasat testament, mostenirea este vacanta.
Copilul sotului din alta casatorie poate mosteni in aceasta situatie doar daca exista un testament in favoarea sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Cui rÃmÂne mostenirea cioarec carmen cioarec carmen După decesul tatălui au venit la mostenire soţia supravetuitoare şi copilul din altă căsătorie.După decesul soţiei ,dacă ea nu are moştenitori ... (vezi toată discuția)
Frate mostenitor? trueblack trueblack Am un frate vitreg dupa tata.A fost conceput cu o alta femeie in perioada in care tata era inca casatorit cu mama.Ulterior au divortat.Fratele poate sa ma ... (vezi toată discuția)