avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebari-contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebari-contract de munca

buna ziua! am si eu cateva nelamuri. lucrez la o firma de 2 luni si ceva cu contract pe perioada determinata de 3 luni. de 2 luni salarul meu nu a mai fost dat. zilele urmatoare s-ar incheia de drept contractul si sincer nu mai vreau nici o prelungire. in tot acest timp am facut 2 cursuri de specializare fara ca eu sa semnez vrun act aditional cu privire la plata lor in caz de plec. in situatia data eu sunt obligata sa le platesc ( cursurile)? in cat timp pot depune plangere la ITM in caz de nu imi primesc salarul? daca ei spun sa le platesc..... ma pot obliga sa le platesc?
Cel mai recent răspuns: SimonescuC , utilizator 09:00, 8 August 2012
daca nu ati semnat nimic, nu va pot imputa plata. faceti plangere la itm legata de neplata salariului.
Sau direct la instanta.
Codul Muncii, republicat: "art. 166 ... (4) Întârzierea nejustificată a plăţii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului. "
"Art. 171. - (1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) este întrerupt în cazul în care intervine o recunoaştere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivând din plata salariului. "

Oricum sa nu semnati nimic "retroactiv" , in sensul vreunui act aditional cu referire la obligatii pentru cursurile efectuate.
mai am o intrebare..... concediu de odihna pe perioada lucrata pot sa i-au?
Concediul de odihna, neefectuat, pana la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat contractul individual de munca, se poate compensa la lichidarea drepturilor salariale ale ultimei luni lucrate, proportional cu perioada efectiv lucrata.
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
SimonescuC, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionarea in justitie a angajatorului pentru neplata salariilor irinavoicu irinavoicu Buna seara, Daca firma angajatoare nu a platit salariile de cateva luni, ce acte sunt necesare pentru a actiona in justitie. Este necesar sa se faca ... (vezi toată discuția)
Respecta angajatorul contractul de munca? georgetabv georgetabv AM LUCRAT LA O FIRMA CASIERA UN AN SI CINCI LUNI,MAI EXACT PANA PE DATA DE 10 DEC.2012,NICI LA ORA ACTUALA NU AU LUAT SALARIILE PE LUNA NOIEMBRIE NICI ... (vezi toată discuția)
Demisie cu salariu neplatit cturcu2004 cturcu2004 Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: sunt angajat al unei firme care implementeaza proiecte prin POSDRU. Si evident in lipsa rambursarilor din ultima ... (vezi toată discuția)