buna ziua! am si eu cateva nelamuri. lucrez la o firma de 2 luni si ceva cu contract pe perioada determinata de 3 luni. de 2 luni salarul meu nu a mai fost dat. zilele urmatoare s-ar incheia de drept contractul si sincer nu mai vreau nici o prelungire. in tot acest timp am facut 2 cursuri de specializare fara ca eu sa semnez vrun act aditional cu privire la plata lor in caz de plec. in situatia data eu sunt obligata sa le platesc ( cursurile)? in cat timp pot depune plangere la ITM in caz de nu imi primesc salarul? daca ei spun sa le platesc..... ma pot obliga sa le platesc?
Sau direct la instanta.
Codul Muncii, republicat: "art. 166 ... (4) Întârzierea nejustificată a plăţii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului. "
"Art. 171. - (1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) este întrerupt în cazul în care intervine o recunoaştere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivând din plata salariului. "
Oricum sa nu semnati nimic "retroactiv" , in sensul vreunui act aditional cu referire la obligatii pentru cursurile efectuate.
Concediul de odihna, neefectuat, pana la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat contractul individual de munca, se poate compensa la lichidarea drepturilor salariale ale ultimei luni lucrate, proportional cu perioada efectiv lucrata.