avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu salariu neplatit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu salariu neplatit

Buna ziua,
Situatia mea este urmatoarea: sunt angajat al unei firme care implementeaza proiecte prin POSDRU. Si evident in lipsa rambursarilor din ultima vreme, nu mi s-a platit salariul luna trecuta si mi s-a spus ca nu se va plati nici cel de luna aceasta (situatie valabila si pentru colegii mei nu doar pentru mine) din cauza ca firma a ramas fara bani si nu poate plati salariile.

Daca im dau demisia din cadrul firmei, ce se intampla cu cele 2 salarii restante pe care trebuiau sa mi le plateasca. Mi se platesc in momentul in care mi se incheie contractul de munca sau firma poate sa sustina in continuare ca nu are bani si sa nu imi mai plateasca salariile restante. Sau le platesc cand face firma rost de bani daca se deblocheaza proiectele prin POSDRU?

Exista sansa sa nu le mai plateasca deloc din diverse motive?

Va multumesc anticipat.
Cu respect,
Claudiu
Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
cturcu2004, utilizator
Cel mai recent răspuns: cturcu2004 , utilizator 14:29, 2 August 2012
Atata timp cat aveti un CIM cu aceasta firma, iar in cuprinsul acestui contract sunt trecute obligatoiu datele de plata ale salariului nu exista nici un risc.
In caz contrar, puteti actiona in judecata angajatorul. (art. 166(4) din Codul Muncii, republicat: "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata daune-interese pentru repararea prejudiciului produs angajatului.")
In primul rand, va multumesc pentru raspuns.
CIM-ul exista si este in regula, ca de altfel si toate actele aditionale.

Ok. De platit trebuie sa il plateasca, dar cand? Sunt obligati sa plateasca salariile la inchiderea CIM sau le pot plati si ulterior daca nu au fondurile necesare?
Nu intereseaza acest aspect. Si-au luat angajamentul prin termenele de plata prin CIM si trebuie sa respecte aceste termene de plata ale salariului, altfel actionati in instanta iar in temeiul art. 166(4) din Codul Muncii, republicat: "Întârzierea nejustificată a plăţii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."
In plus, din acelasi cod: "art. 171. - (1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) este întrerupt în cazul în care intervine o recunoaştere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivând din plata salariului."
Va multumesc frumos si va doresc o zi placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari-contract de munca adynson adynson buna ziua! am si eu cateva nelamuri. lucrez la o firma de 2 luni si ceva cu contract pe perioada determinata de 3 luni. de 2 luni salarul meu nu a mai fost ... (vezi toată discuția)
Situatie zappa zappa lucrez la o firma cu sediul in bucuresti, dar cu locul de munca in craiova. contractul a fost inregistrat in iunie 2011. de 2 luni nu am mai primit salariile ... (vezi toată discuția)
Concedii Daniel Adam Daniel Adam Am 3 ani lucrati intr-o firma,si nu am avut concediu niciodata,nu mai vorbim de banii pe concediu,plus ca pe toata perioada cat am lucrat nu am semnat nici o ... (vezi toată discuția)