avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Repartizare dividende in euro
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Repartizare dividende in euro

Buna ziua,

Societatea pe care o detin este pe profit si am de incasat dividendele. Intrebarea mea este daca pot repartiza aceste dividende in euro, direct din contul de euro al societatii in contul meu personal de euro. Daca este posibil acest lucru, la ce curs se va plati impozitul?

Multumesc,
Bogdan

Cel mai recent răspuns: ContSters261004 , utilizator 14:15, 8 August 2012
Cand ati repartizat acea suma pe dividende ati repartizat-o in RON. Deci plata se face tot in RON si impozitul se va plati tot in RON.
Dar legea prevede vreo posibilitate/modalitate de a repartiza dividende in euro?

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
ContSters261004, utilizator
Nu prevede asa ceva pentru ca moneda nationala e leul. Puteti sa va cumparati dumneavoatra euro dupa aceea.
Euro pe care societatea ii are acum in cont, sunt cumparati la un curs mult mai bun decat cel din momentul de fata si sa-i vand contra ron pentru a repartiza dividendele dupa care sa recumpar ca pers fizica, voi pierde foarte mult din diferenta de curs euro/cumparare si euro/vanzare...

Multumesc
Bogdan
Din pacate pentru dvs. reglementarile legale sunt clare.

Alte discuții în legătură

Vanzare active LIVIU_CSY LIVIU_CSY O societate agricola cu 14 asociati vinde o parte din active ( hala gater impreuna cu o suprafata de teren) , in data de 29.05.2011 . s-a facut un proces ... (vezi toată discuția)
Repartizare profit in dividende" LIVIU_CSY LIVIU_CSY \"REPARTIZARE PROFIT IN DIVIDENDE\" O SOCIETATE AGRICOLA PLATITOARE DE IMPOZIT PROOFIT , VINDE IN BAZA UNUI CONTRACT DE VZ. -CUMPARARE UNEI PERS FIZICE UN ... (vezi toată discuția)
Anexa bilant expro expro va rog sa-mi dati si mie , daca aveti , un model de propunere de distribuire profit sau acoperire pierdere an 2009 va multumesc anticipat si daca nu ... (vezi toată discuția)