avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere emisa de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere emisa de angajator

Buna seara,

Multumesc pentru raspuns.

Daca nu semnez instiintarea de preaviz, aceasta intra in vigoare la data inmanarii?

Cele trei articole 58 coroborat cu 65 alin 1 si 66, influenteaza modificarea deciziei de incentare a contractului individual de munca.
M-ar interesa daca angajatorul ar putea motiva in decizia de incetare a contractului de munca,vina salariatului conform articolului 58 CM?
Se poate la semnarea instiintarii de preaviz, sa mi se refuze, prezenta in cadrul firmei?
La sfarsitul preavizului, cand se emite decizia de incetare a contractului individual de munca, angajatorul poate sa treaca concedierea pe motive ce tin de angajat: absentarea nemotivata a salariatului pe perioada preavizului? Daca da ce pot face?

Multumesc anticipat.
Astept urgent un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:40, 15 Ianuarie 2009
In conformitate cu prevederile codului muncii:
Art. 73. - (1) Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 15 zile lucratoare.
La art 65 si 66 din codul muncii se face referire la concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului.

In Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007 - 2010 se precizeaza:
Art. 74. (3) În perioada preavizului, salariaţii au dreptul să absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi căuta un loc de muncă, fără ca aceasta să afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator.
Art.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.

De asemenea, puteti beneficia de somaj.

Deci nu inteleg motivul de nemultumire a dumneavoastra.
:offtopic:
@ mon8
Nu mai adresati aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului sau nu mai deschideti acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.

Urmariti raspunsurile date pe topicul
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere emisa de angajator mon8 mon8 Buna ziua, Pe data de 05 ale lunii, dupa o perioada de concediu medical soldata cu 2 internari, mi s-a adus la cunostiinta de catre superiorul ierarhic, ... (vezi toată discuția)
Activitate suspendata - mamici revenite din cic r111 r111 Am un SRL cu activitate suspendata. Pana la suspendarea activitatii , am avut o salariata care a intrat in concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani. ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare femeie insarcinata??? este posibil liliua2008 liliua2008 Buna ziua!!! Va rog sa-mi spuneti daca o firma isi restrange activitatea si este nevoita sa disponibilizeze o femeie insarcinata, care deja a anuntat ... (vezi toată discuția)