avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Paza comunala
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Paza comunala

Buna ziua , va rog sa faceti putina lumina in cazul meu . Locuiesc intr-o comuna din jud.Prahova si avem politie in comuna + politie comunitara si nu stiu de ce primaria comunei, mentine si postul de paznic comunal ( caraula ) care este platit obligatoriu de populatia comunei , aceasta traditie este mentinuta de pe vremea lui Ceausescu .
Ceea ce stiu este ca toti locuitorii tarii sunt egali in drepturi , va rog sa imi spuneti daca este legala aceasta procedura
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: viorina67 , utilizator 22:13, 13 August 2012
este legal. conf Legii 333 .paza comunei se executa de cetatenii acesteia prin rotatie,s-au in cazul d.vs. prin paznic platit. Poitia Locala conform Legii 155 , poate asigura si paza comunei daca are personal contractual angajat. Din cate am inteles personalul Politiei locale este compus doar din functionari publici cu atributiuni pe linie de ordine puiblica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 333/2003 si legea 61/1991 manolebenieamin manolebenieamin Locuiesc in com. Priponesti, jud. Galati si am primit doua procese-verbale de amenda de cate 500 RON in 04.05.2007 si 09.08.2007 pentru ca nu m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Angajati paznici Popescu Lorena Popescu Lorena Avem 3 oameni angajati la paza pe timp de noapte a unor lucrari in constructie care apartin atat firmei cat si altor institutii. Trebuie declarati obligatoriu ... (vezi toată discuția)
Legea 333/2003 (paza/plata in mediul rural pensionar ?) karenina-roman karenina-roman Buna ziua !Daca tatal meu are 70 de ani,pensionar,domiciliul in Roman/Neamt si are si o casa batraneasca la tara(mediul rural)trebuie sa presteze paza in sat? ... (vezi toată discuția)