revin cu cateva intrebari daca se poate sa ma lamuriti?
eu ca sot vreau sa intru in concediul de crestere sotia ne lucrand ca sot trebue sa depun dosarul in 30 de zile
imi cere adeverinta cu stagiul de cotizare de la casa de pensii ultima luna sa fie luna nou nascutului
nou nascutul e pe data de 3august
doamna de la casa de pensii mi spus ca poate sa imi dea tocmai in 7-8 sectembrie pentru luna lu august ceea ce inseamna ca eu depassesc cele 30 de zile
ce ma fac daca nu reusesc sa depun dosarul ?
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:
Art. 15
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta reprezentand indemnizatii si stimulent de insertie se stabilesc dupa cum urmeaza:
a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;
b) incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;
...
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul in care cererea a fost depusa peste termenele prevazute la lit. a)-c).
2. - Deoarece sotia nu poate beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) dvs. va incadrati la lit.b) de mai sus adica veti beneficia de CCC de la data nasterii copiluiui daca depuneti actele in 60 de zile lucratoare de la data nasterii copilului.
- Daca depuneti actele mai tarziu veti primi indemnizatia pentru CCC de la data depunerii.
3. Asadar aratati textul de lege de mai sus celor care va spun altceva.