avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua. Am urmatoarea problema. Sotia mea are gemeni. Ea a luat ~35 zile in prenatal, iar restul de zile intentioneaza sa le ia in postnatal. Problema este cand pot sa depun dosarul pentru indemnizatia de crestere copii? Pentru cei care nu depasesc 60 zile de postnatal, eu stiam ca termenul de depunere este 43-60 zile. Dar ea are ~90 zile de postnatal. Cei de la primarie mi-au spus ca pot depune dosarul dupa perioada de postnatal, dar nu ii cred. Va multumesc mult pentru raspunsuri. Impluneste 60 de zile de la nastere intr-o saptamana.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:39, 11 Noiembrie 2013
Potrivit art.15 din OUG nr.111/2010:
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă reprezentând indemnizaţii şi stimulent de inserţie se stabilesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;


b) începând cu data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;

c) începând cu data adopţiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredinţării, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data la care s-au aprobat ori, după caz, s-au instituit măsurile de protecţie a copilului;

d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situaţii, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenele prevăzute la lit. a)–c).
1. Daca doriti sa benficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) incepand cu ziua urmatoare aceleia in care se termina concediul de maternitate (pre si postnatal) atunci trebuie sa depuneti dosarul la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data.

2. Eu va recomand sa va inregistrati cat mai repede pentru ca astfel veti beneficia mai repede de indemnizatie pentru CCC.
tudorvaleriu a scris:

1. Daca doriti sa benficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) incepand cu ziua urmatoare aceleia in care se termina concediul de maternitate (pre si postnatal) atunci trebuie sa depuneti dosarul la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data.



in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data.. ce reprezinta acea data?
Ce se intampla daca depune dosarul dupa 60 de zile de la nasterea fetitelor?
1. Acea data = ziua cu care doriti sa intrati in CCC = ziua urmatoare ultimei zile de concediu de maternitate.

2. Puteti sa depuneti dosarul si dupa 60 de zile de la nasterea copiilor dar nu o sa puteti beneficia de indemnizatiem pentru CCVC decat dupa ce se termina concediul postnatal al mamei care este de cca 90 de zile.
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Am sa depun dupa ce termina postnatalul deoarece sotia lucreaza la BT; iar politica lor este ca dau unele adeverinte dupa ce iese din concediu postnatal..

Alte discuții în legătură

Concediul pre si postnatal sircuanda sircuanda Buna seara, am o intrebare , puteti sa imi spuneti daca in concediul prenatal imi iau 30 de zile, restul de 96 le pot lua toate dupa nastere (concediul ... (vezi toată discuția)
Dosar indemnizatie crestere copil adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cand se poate depune dosarul pentru indemnizatia crestere copil, la terminarea concediului pre/postnatal sau la 42 de zile ... (vezi toată discuția)
126 de zile de concediu maternitate? marta946 marta946 Buna ziua, Cele 126 de zile de concediu pre-natal se pot imparti inainte si dupa nastere dupa cum vrea gravida? Cele 126 de zile se platesc cu 85% din ... (vezi toată discuția)