avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ccc

Buna ziua,

Sunt insarcinata. Am beneficiat de somaj pana acum, dar am avut somajul suspendat pentru 3 zile, in care nu am avut asigurarile sociale.
Voi mai beneficia de ccc daca am doar 3 zile fara asigurare?Mentgionez ca amm continuitate in afara acestor 3 zile.

MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:49, 8 August 2012
jurista81 a scris:

am avut somajul suspendat pentru 3 zile, in care nu am avut asigurarile sociale.


-Uzual, incomplet si neprofesional pentru calitatea de jurist..
Pentru a da substanta intrebarii si a putea primi un raspuns corect spuneti-ne cauza suspendarii platii indemnizatiei de somaj doar in limita a 3 zile.
Conditiile suspendarii platii in cazul unui concediu medical, spre exemplu (incapacitatii temporare de munca), se intrunesc atunci cand se depaseste o perioada mai mare de 3 zile.

Daca ati avut suspendata plata indemnizatiei de somaj in temeiu prevederilor art 45 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare si anume:
” art. 45
Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:

a) la data la care nu si-a indeplinit obligatia de a se prezenta lunar pe baza programarii sau ori de cate ori sunt solicitate, la agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate, pentru a primi sprijin in vederea incadrarii in munca;

b) pe perioada indeplinirii obligatiilor militare;

c) la data incadrarii in munca, conform legii, pe o perioada de cel mult 12 luni;

d) la data plecarii din tara pe o perioada mai mica de 3 luni, la cererea persoanei, precum si, dupa caz, la data obtinerii autorizarii pentru mentinerea platii indemnizatiei de somaj, la cererea persoanei care se deplaseaza in interiorul Comunitatii Europene si al Spatiului Economic European pentru a cauta un loc de munca si doreste sa isi mentina plata indemnizatiei de somaj;

e) pe perioada in care este arestat preventiv sau pentru executarea unei pedepse privative de libertate de pana la 12 luni;

f) la data pensionarii pentru invaliditate;

g) pe perioada acordarii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, a indemnizatiei de maternitate si a indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, respectiv de 3 ani in cazul copilului cu handicap;

h) pe perioada incapacitatii temporare de munca mai mare de 3 zile datorita accidentelor survenite in perioada cursurilor de calificare, recalificare, perfectionare sau, dupa caz, a altor forme de pregatire profesionala, in timpul si din cauza practicii profesionale;

i) pe perioada acordarii platilor compensatorii, potrivit legii.”

beneficiati de acordarea concediului pentru cresterea copilului, altfel nu cred ca pot sa incadrez situatia dvs.
Suspendarea a avut loc in baza articolului nr. 45 din Legea nr. 76/2002:
a) la data la care nu si-a indeplinit obligatia de a se prezenta lunar pe baza programarii sau ori de cate ori sunt solicitate, la agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate, pentru a primi sprijin in vederea incadrarii in munca;

Intrebarea mea este mai beneficiez de somaj?
Multumesc
1. Tot art.45 din Legea 76/2002 spune:

(2) Repunerea în platã, dupã suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. a), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 60 de zile calendaristice de la data suspendãrii.

2.. Veti beneficia in continuare de indemnizatie de somaj daca faceti cererea cuvenita, asa cum se spune mai sus (la Agentia de Somaj are cerere tip pe care o veti completa).

3. Veti beneficia si de indemnizatie pentru CCC daca va incadrati in ce spune OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj GeorgianStefan GeorgianStefan Am absolvit liceul si mi-am depus actele pentru somaj si din luna septembrie 2014 nu am reusit sa pun viza. Pot sa primesc banii pe urmatoarele luni?// (vezi toată discuția)
Nu s-a pus viza de somaj la timp ContSters166197 ContSters166197 daca un somer nu se prezinta la viza la data stabilita in cate zile se poate prezenta la viza sa nu isi piarda dreptul la somaj:(( (vezi toată discuția)
In cat timp imi recuperez somajul daca nu am pus viza in luna octombrie? gabytoma gabytoma Trebuia sa pun viza pe 14.10.2010 si am uitat......din discutiile de aici am inteles ca o sa pierd somajul....dar nu am inteles daca il pierd doar pe luna oct. ... (vezi toată discuția)