avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... RECTIFICARE CARTEA FUNCIARA
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

RECTIFICARE CARTEA FUNCIARA

Buna ziua,
Ma confrunt cu o problema destul de delicata (zic eu) si de aceea va deranjez cu rugamintea de a ma ajuta.
De curand, am aflat in mod intamplator (incercand sa stabilesc sediul social al unei societati la mine acasa) ca vecinei de langa mine, in urma cu cativa ani cand a cumparat imobilul in care locuieste i-a fost eliberat (in mod eronat) de catre primarie un certificat in care se mentioneaza ca numarul postal pe care-l va utiliza este 10A, acelasi cu al meu.
Mai mult decat atat, ea in baza contractului de vanzare - cumparare si in baza acelui certificat (eliberat gresit) si-a intabulat la cadastru dreptul de proprietate asupra imobilului si astfel in prezent la cartea funciara vecina apare ca si proprietara a imobilului avand nr. postal in care locuiesc eu.
Este adevarat ca eu am deschis cadastru, insa nu am facut si intabularea ....
Cei de la primarie mi-au spus ca daca ea a facut intabularea inaintea mea va ramane cu nr. meu postal (cu toate ca greseala pleaca de la primarie) iar eu voi fi nevoita sa fac toate demersurile pentru a-mi schimba nr. postal lucru pe care nu vreau sa-l fac.
Mentionez ca eu am cumparat imobilul in anul 2000 iar vecina in 2004.
Totodata am luat legatura cu vecina mea care nu vrea sa faca nici un demers in acesta sens .... si mai mult decat atat imi este greu sa cred ca atunci cand i-a fost eliberat acel certificat nu si-a dat seama de eroarea facuta de primarie, in primul rand pentru ca ea a cumparat de la parintii ei (deci era familiarizata cu locul) si in al doilea rand pentru ca pe poarta mea scrie mare ... NR. 10A
Rugamintea mea este sa ma sfatuiti in legatura cu pasii pe care trebuie sa-i urmez in rezolvarea problemei, pentru ca nu vreau sa-mi schimb nr. postal ci sa se remedieze situatia mai ales ca totul a plecat de la o greseala a primariei.
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: monica_n , utilizator 14:32, 9 August 2012
In temeiul disp art 33 din L nr 7/1996 republicata
Rectificarea inscrierilor din cartea funciara se poate face fie pe cale amiabila,prin declaratie autentica,fie in ca de litigiu,prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
ynocentta, utilizator
Iti multumesc frumos, si as mai avea o intrebare ... vecina cu siguranta nu vrea rezolvarea problemei pe cale amiabila, drept pentru care eu cu cine ma voi judeca? cu OCPI?
Nu este vorba despre rectificarea inscrierilor in cartea funciara ci despre o indreptare de eroare materiala. Proprietarul imobilului inscris in cartea funciara va putea cere oricand modificarea mentiunilor din cartea funciara privitoare la descrierea, destinatia sau suprafata acestuia, in conditiile legii.
Greseala este a Primariei si situatia s-ar rezolva prin inscrierea de catre proprietar a unei adrese de la Primarie (certificat de nomenclatura stradala) in care sa fie mentionata adresa corecta.

Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
Ares-3, moderator
d_doinita a scris:

Greseala este a Primariei si situatia s-ar rezolva prin inscrierea de catre proprietar a unei adrese de la Primarie (certificat de nomenclatura stradala) in care sa fie mentionata adresa corecta.

Documentul eventual intocmit de catre primarie nu ar avea valoare de document autentificat,
respectiv nu respecta disp art 33 (4) din L nr 7/1996 si pe cale de consecinta nu poate fi notat in CF .

Ultima modificare: Joi, 9 August 2012
ynocentta, utilizator
De ce "eventual " cand doar primaria poate emite un certificat de nomenclatura stradala???? Actualizarea documentatiei cadastrale se face si in baza acestui certificat care nu este nevoie sa fie in forma autentica.Cand emite un act , Primaria nu merge la notariat. Dvs confundati niste notiuni cum ar fi rectificare cu actualizare.

Alte discuții în legătură

Casa intabulata fara numar atomatom atomatom Buna ziua Care este situatia juridica in Cartea Funciara a unei case intabulate fara numar? Va multumesc (vezi toată discuția)
Adresa corecta contract vanzare cumparare ioanabozgan ioanabozgan La cumpararea unei locuinte,pe contractul de vanzare cumparare,ce adresa se trece: cea dupa buletin,care corespunde cu certificatul de nomenclatura ... (vezi toată discuția)
Descrierea imobilului din cf dariad dariad Ma confrunt cu urmatoarea problema referitoare la descrierea imobilului din CF. Redau in ordine cronologica toate documentele pe care le detin: - Am extrase ... (vezi toată discuția)