avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general compensare plata dividende cu plata furnizor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

compensare plata dividende cu plata furnizor

Buna ziua ,

am urmatoarea problema si rog pe cei care cunosc bine legea sa ma ajute cu un raspuns documentat pentru care va multumesc anticipat .

o companie are 2 actionari .la sf anului trecut avem profit ramas pana acum nerepartizat.acum dorim repartizarea lui in dividende.

insa unul din actionari doreste ca plata dividendelor care i se cuvin sa se faca astfel:

-partial in contul lui

-partial ( in baza unei declaratii data de el autentificata) in contul unui furnizor de-al nostru .adica mai simplu din dividendele care ii revin sa achitam un furnizor .

intrebarea mea este : este legal sa fac acest lucru?si daca da care este baza legala pentru acest artificiu.

Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 08:35, 9 August 2012
Dividendele se platesc strict actionarilor. Ce fac ei dupa, ii intereseaza direct si personal!
multumesc dar nu este chiar genul de raspuns pe care il asteptam.
as fi dorit ceva argumentat legal .daca am voie ca pe baza declaratiei data de actionar sa-i platesc lui parte din ce i se cuvine si cealalta parte s-o platesc furnizorului .
Repartizarea profitului intr-o societate comerciala: dividendele. Tot ce trebuie sa stii
Articol publicat de Avocatnet.ro in data de 22.11.2011.
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
George Moraru, Consultant fiscal
Vin in completarea colegului meu, @George1962 cu mentiunea ca actionarul poate imprumuta bani societatii in baza unui contract de imprumut, prin care se stabilesc termenul de rambursare si daca este sau nu purtatoare de dobanda suma respectiva.
Aveti grija ca suma sa nu depaseasca contravaloarea a 15000 euro.

Iar aici aveti link-ul la articolul scris de colegul meu, mai sus:

www.avocatnet.ro/content/art...

Monografie contabila:
Plata dividende: 457=5311(5121)
Plata furnizor: 401=5311(5121)
Intrebare : cum faceti inregistrarile contabile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati furnizori din dividende maria-m maria-m se poate face plata furnizorilor din dividende? va rog o monografie contabila. (vezi toată discuția)
Achitare facturi prin card bancar adriana_ramona adriana_ramona Daca se achita facturi prin cardul bancar aferent contului curent al firmei cum este corect a se inregistra : 581=5121, 5311=581, 401=5311; sau direct ... (vezi toată discuția)
Inregistrare repartizare dividende saga Serbanstefan21 Serbanstefan21 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea probl: am profit nerepartizat din 2018 si 3 asociati. 160000 LEI Lucrez in saga si vreau sa stiu cum este mai ... (vezi toată discuția)