vreau sa ma lamureasca si pe mine cineva ,in nov 2011 am fost angajata la o firma ,suntem doua persoane pe aceeasi functie,in urma cu 2 luni mi sa adus la cunostinta faptul ca se va desfiinta un post si eu fiind cea care am venit ultimna va trebui sa plec.Fapul ca ramasesem insarcinata a anulat aceasta decizie iar eu intre timp di cauza acestui stres am pierdut sarcina,dupa recuperare m-am intors la munca unde din nou mi sa adus la cunostinta acest lucru cu defiintarea postului.Am cerut sa se faca trecerea in somaj pe criterii de competente insa mi sa refuzat acest lucru.Stiu ca am dreptul sa refuz semnarea instiintarii dar ma intreb ce sanse voi avea sa castig in instanta acest proces?Mentionez ca lucrez la o filiala a unei corporatii pe toata tara
Sansele in instanta depind de cat de reale sunt motivele care au stat la baza concedierii si de indeplinirea exacta de catre angajator a procedurii legale de concediere.
Faptul ca veti refuza sa primiti instiintarea nu are importanta, ea va va fi trimisa prin posta. Important este sa nu semnati vreo demisie sau cerere de incetare a contractului.
Pana la data efectiva a incetarii contractului (data ce trebuie sa apara fie in notificarea aceea, in preaviz sau in decizia de concediere), DA, trebuie sa mergeti la munca si sa va indepliniti atributiile.
Cum anume nu va lasa?
De cand dureaza situatia ca "nu va lasa"?
Cand ar urma sa fie ultima zi lucratoare a dvs., inainte de concediere? De unde stiti asta?