Buna ziua...am o problema destul de urgenta...Am un frate care imi trorizeaza familia-mama vaduva si fetite minore,iar eu locuind in alt oras ma simt foarte neputincios...le ameninta cu cutitul,le injura,darama si fura tot prin casa...
Azi au chemat politistii,dupa ce a daramat mobila in casa,iar ei s-au luat la glume cu el,si i-au dat amenda,care va intra tot la mama in impozit,si au plecat...
nu e caz de infractiune flagranta?nu ar fii trebuit retinut?cu atat mai mult cu cat sant membrii ai familiei si minori...doar daca omoara pe cineva e infractiune?
si unde pot depune plangere impotriva politistilor,pt neglijenta sau asa ceva?va multumesc mult
Oricum problema amenzilor e cea mai nesemnificativa aici...
Deci sa inteleg ca trebuie mers la procuror,si nu la Politie...?
Si inca ceva f important-cum se pot dovedi aceste fapte,avand in vedere ca toti martorii sant rude cu el,deci din cate stiu eu nu pot depune marturie...?
Se pot accepta in instanta probe precum filmari?dar marturia vecinilor se ia in considerare?
P.S. va multumesc mult tuturor celor care isi iau din timpul lor pt a ma ajuta!
Pot depune marturie in procesele penale rudele inculpatului. NU sunt nevoite sa o faca, dar, daca vor, pot depune marturie.
Se iau in considerare si marturiile vecinilor.
Nu se accepta filmari fara autorizarea procurorului. Martorii sunt baza dvs.
Este mai bine daca mama merge la Parchet, de obicei merg mai bine plangerile instrumentate direct de procuror.
Mda...la Politie a fost descurajata sa faca plangere,vezi doamne nu sant dovezi...la procuror se face programare,ceva,sau merg direct si ma poate primi..?