avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... legea 448/2006
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

legea 448/2006

Buna ziua, intrebarea mea este daca am un baietel care sufera de autism infantil (boala incadrata cu gradul i de handicap ) pot beneficia de inchirierea unei locuinte de la stat?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 21:26, 16 August 2012
In temeiul disp art 20 din legea nr 448/2006 republicata
In vederea asigurarii accesului persoanelor cu handicap la obtinerea unei locuinte,autoritatile publice au obligatia sa ia masuri pentru introducerea unui criteriu de prioritate pentru inchirierea,la nivelurile inferioare,a locuintelor care apartin domeniului public al statului ori unitatilor administrativ-teritoriale ale acestuia
asta ar insemna doar punctajul care se ofera la locuintele ANL. Ce sa inteleg din criteriu de prioritate?
sincer, eu am fost la primarie si mi-au spus ca singurul lucru care se poate obtine conform legii sunt 2 puncte in plus la criteriul ANL ( mie nu prea mi se pare corect).
Dvs. nu vi se pare corect,dar este in cf. cu prevederea legala pe care v-a indicat-o colega mea mai sus,respectiv obligatia administratiei de a introduce un criteriu de prioritate pentru inchirierea unei locuinte,cu alte cuvinte pt. ca aveti copilul cu probleme vi se acorda 2 puncte in plus la punctajul ce va face eligibila de a inchiria un apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuinta serviciu Cristinabv Cristinabv Va rog un sfat in urmatorul caz. Lucrez intr-o institutie publica unde s-a discutat atribuirea unei locuinte de serviciu. Exista un regulament cu criterii de ... (vezi toată discuția)
Criterii pentru obtinerea unei locuinte de la anl aaa123 aaa123 AM DEPUS O CERERE PT OBTINEREA UNEI LOCUINTE IN REGIM DE CHIRIE LA ANL . AM STUDII SUPERIOARE PT CARE PRIMESC PUNCTAJ 15. INTREBAREA ESTE DACA SE ACORDA INCA ... (vezi toată discuția)
Pot obtine locuinta anl? ContSters107540 ContSters107540 Buna seara.am si eu niste lamuriri.Va rog daca poate sa ma lamureasca cineva!Am 29 de ani si sunt divortata am si un baietel de 3 ani care are un handicap grav ... (vezi toată discuția)