avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala declaratie falsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala declaratie falsa

inainte de terminarea procesului civil, partea reclamanta poate depune o plangere penala (insotita de probe) impotriva partii parate, pentru faptul ca in ianuarie 2012 partea parata a depus la dosar o declaratie (intampinare) care contine grave afirmatii false la adresa partii reclamante (care nici macar nu au relatie cu cauza) si relatari false asupra celor intamplate?
dupa inatampinare, partea parata a depus la dosar si doua declaratii false (cumparate) date de catre 2 presupusi martori oculari.
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
ulises10, utilizator
Cel mai recent răspuns: ulises10 , utilizator 19:54, 8 August 2012
Relatarile false, le veti putea combate prin intermediul probatoriului solicitat in cauza. In privinta declaratiilor false, veti putea formula plangere pentru marturie mincinoasa, cu precizarea ca si in aceasta situatie puteti " demonta" declaratiile prin chemarea martorilor in fata instantei.
"Relatarile false, le veti putea combate prin intermediul probatoriului solicitat in cauza."
nu stiu daca judecatorul va lua in seama intampinarea si-mi va permite combaterea intregului continut a intampinarii. Continutul nu prea are in comun cu cauza si are ca obiectiv ca impreuna cu declaratiile false ale martorilor, sa ma acuze de fapte grave pe care eu nu le-am facut.

"In privinta declaratiilor false, veti putea formula plangere pentru marturie mincinoasa, cu precizarea ca si in aceasta situatie puteti " demonta" declaratiile prin chemarea martorilor in fata instantei."
in privinta martorilor, va fi imposibil sa-i aduc in fata instantei. sunt cetateni straini cu domiciliul in tara lor. In privinta lor am depus plangere penala pt fals in declaratii (au declarat in fals in fata unui notar din tara lor) in tara respectiva, impreuna cu dovezile care arata ca au declarat in fals. Sper ca dovezile precum ca plangerile penale au fost admise si sunt in faza de urmarire penala, sa fie suficiente in Romania.

indoiala mea era daca pot face o plangere penala pt fals in declaratii, impotriva partii parate acum, s-au trebuie sa se termine procesul mai intai

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentii cu martori mincinosi Eyeobs Eyeobs 1.Ce se poate face contra unui martor care semneaza o chitanta de mana la reclamant acasa, nefiind de fata la intocmirea chitantei iar in instanta recunoaste ... (vezi toată discuția)
Retragere marturie mincinoasa prin semnatura martorului marturie marturie Intampin o situatie probabil des intalnita in justitie: declaratie de martor mincinoasa. Paratii au adus 2 martori care declara ca in urma cu 38 de ani, au ... (vezi toată discuția)
Intampinare cuziamusia cuziamusia Ce se poate face in cazul cand partea parata inainteaza o intampinare unde nu dedica nici macar o fraza la ceea ce i se reclama, ci se limiteaza a face 17 ... (vezi toată discuția)