avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Memoriu pentru grupa I de muncã
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Memoriu pentru grupa I de muncã

Doresc un model de memoriu pe care sa-l trimit Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, in vederea initierii, de catre acest minister, a unei Initiative Legislative sau Proiect de Lege, prin care sa se recunoasca si de catre actuala Lege a Pensiilor ( 263 / 2010 ) a fostei Grupe 1 de munca ( conditii grele date de fosta lege 219 / 2000 ) cu reducerea virstei de pensionare asa cum a fost data de Legea 19/2000 .

Cu multumiri C. T.
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
toma st, utilizator
A fost returnat Comisiei de munca, in vederea reexaminarii.
Am urmarit dezbaterea in plen, a fost ultimul proiect dezbatut, pe la ora 18.
Acum trebuie sa vedem cum vor decurge dezbaterile in comisie, daca se va cere un nou punct de vedere al Guvernului, pentru ca cel existent este al fostului Guvern,si ne era nefavorabil.
Sa speram ca acum se vor pune problemele in mod concret si corect.
Trebuie sa cautam sa lamurim pe orice cale, pe oricine, ca recunoasterea gr. I-a, conform acestui proiect nu se amesteca cu conditiile speciale sau altele, pentru ca reducerea pentru gr. I-a prevazuta de acest proiect nu se cumuleaza cu nici o alta reducere.
Acest proiect nu ar trebuii decat sa elimine discriminarea creata intre persoanele care au lucrat in gr. I-a inainte de 01-04-2001 care s-au pensionat pana la 01-01-2011 si cele care solicita pensionarea, acum.
Domnilor la urma urmei noi nu cerem ceva ce nu a existat vreodata, nu cerem ceva imposibil,nu e o inventie sau un moft de al nostru. cerem drepturile care ni se cuvin legal asa cun si alti colegi de ai nostri au beneficiat de ele fara nicio piedica ,datorita .unor legi reale si bine gindite de guvernele anterioare. In fond si la urma legea 2632010 nici nu exista ptr ca sa votat ilegal .Si cine cere aceasta reducere ptr grupa 1-a? Muncitori care si-au sacrificat sanatatea .prin cele mai nenorocite conditii de munca,noxe, acizi,gaze,praf.si acum sint bolnavi si slabiti de vlaga. Doar nu o cer cei care au vindut ziare sau bilete itb etc nu sintem sau mai bine zis nu mai sintem multi . Cum saracim noi tara asata daca iesim la pensie pe dreptul nostru legal?
Cred ca, daca vroiau sa rezolve problema o rezolvau acum. Simplu; restabileau drepturile avute si recunoscute de legea 19/2000. Asa, prin returnarea la comisie (banuiesc ca e Comisia de Munca si Protectie Sociala al carui proiect il avem in paralel cu cel initiai de dep. unguri si aprobat de senat ) se v-a face un talmes-balmes care v-a fi, pina la urma, mai mult in folosul ,,distinsilor,, decit al nostru. Vom trai si vom vedea.
Am o intrebare si doresc un raspuns cit se poate de sincer:
Care e diferenta intre mine, care am muncit 21 ani in conditiile grele, Gr. 1 munca, recunoscute de Legea 19/2000, dar NU si de L263/2010,( legea frauda boc-anastase,) si un sportiv, sau un lautar, sau un chelner, angajat al armatei sau politiei care doar prin simplul fapt ca erau pe statele de plata, a acelor institutii au beneficiat si beneficiaza (cred) si in continuare de conditii speciale de munca ?

Aceasta intrebare am postat-o si pe pag. d-nei Campeanu.

Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2013
Admin, administrator
@toma
Este multa amaraciune in sufletul Dvs, domnule Toma, asa cum este si in al multor napastuiti. Cunosc pe cineva care a fost maistru militar, dar fara scoala, facut asa...ca sa fie, pe acolo pe la "miste trupe", care are pensia mult mai mare decat a mea, care, din nefericire pentru mine, sunt destul de scolit (o spun tot cu amaraciune, desi nu s-ar cuveni).

Am inteles ca s-au facut ceva promisiuni legate de grupa I de munca. Sa vedem ce se va rezolva. Sper sa iasa ceva! Nu este cazul meu, dar sunt alaturi de Dvs. Succes!

Alte discuții în legătură

Legea nr. 263/2010 Lungu Constantin Lungu Constantin Buna seara, va rog ce norme juridice echivaleaza grupa 1 de munca cu conditii deosebite de munca conform legii 263/2011 si in acest caz la ce varsta ma pot ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca s-a transformat in grupa ii de munca? nina55 nina55 am lucrat 7 ani in gr 1 de munca si pe4 ian 2012,a dus adeverinta la casa de pensii pt recalcularea deciziei si mi sa spus ca de la 01.01.2012 grupa 1 se ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca sorin198 sorin198 Buna ziua!As dori sa aflu daca in prezent se mai tine cont de grupa I de munca.Va multumesc!=D> (vezi toată discuția)