avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune online
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune online

Buna ziua ! am cateva intrebari carea as dori sa vi le adresez ... acum cateva zile am cumparat prin intermediul internetului de la o persoana minora un produs , dar din pacate aceasta a decis in a infaptui o inselaciune ... in loc de produsule pe care l-am negociat si pentru care ne-am inteles am primit doar cutia , cu un alt produs care nu face din 1% din valoarea produsului negociat . Am decis in a face reclamatie la politie . Intrebarea mea este urmatoarea : cel ce a comis inselaciunea i se va putea face dosar penal , daca este minor ? se mai pot recupera bani ? acesta risca amenda?
Depinde de varsta exacta a minorului, si daca acesta are sau nu discernamant.
Acesta are varsta de 15 ani
Minorul care are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal, numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ.
Va fi extrem de greu să mai recuperaţi prejudiciul, în opinia mea. Nu este cert faptul că minorul va fi pus sub urmărire penală minorul . El poate beneficia de o serie de circumstanţe atenuante, astfel încât să nu se înceapă urmărirea penală. Infractorii minori care au împlinit vârsta de 14 ani si au savârsit faptele cu discernamânt răspund penal, într-adevăr . Stabilirea existenţei discernământului este o problemă delicată . Trebuie întocmită o anchetă , se va implica serviciul de probaţiune , care va întocmi un referat de evaluare, totul ar putea să dureze foarte mult .Este posibil să aibă discernământ şi să fi fost instigat de alte persoane , poate chiar majore, iar în cauză să fie implicaţi mai mulţi infractori. Poate că , într-un fel sau altul veţi recupera paguba, dacă nu în procesul penal, pe latura civilă, printr-o acţiune civilă separată.
În orice caz, este recomandabil să nu mai folosiţi această modalitate de a chiziţiona bunuri.Doar în cazuri rare vânzătorii sunt corecţi , în general , aceste produse , de regulă de ocazie, a căror vânzare se tranzacţionează online , fie nu corespund calitativ , fie sunt nefuncţionale, defecte, sau nu sunt deloc în colet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere penala ContSters120726 ContSters120726 UN PUSTI DE 14 ANI RASPUNDE PENAL PENTRU FAPTELE SALE SAU NUMAI DUPA MAJORAT. Care varsta se i-a in considerare ?Atunci cind a comis fapta sau cind se judeca? (vezi toată discuția)
Va rog frumos ...care sunt circumstantele atenuante pe intelesul tuturor denysdeny70 denysdeny70 marti are fratele meu proces pt inselaciune art 123 , este casatorit are copil minor nu are antecedente penale , este angajat ,si a recunoscut vina , (vezi toată discuția)
Reclamatie 97gelu97 97gelu97 buna ziuna ... suna ca o poveste dar am nevoie de o parere : cineva amers la politie si a declarat ca el si cu insa patru indivizi au intrat de jefuit de ... (vezi toată discuția)