avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitia directa
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitia directa

Ce trebuie sa contina dosarul achizitiei directe in afara de nota justificativa?
Cel mai recent răspuns: artgon , utilizator 15:20, 16 Ianuarie 2009
Conform art. 19 din OUG nr. 34/2006
"Autoritatea contractantă are dreptul de a achiziţiona direct produse, servicii sau lucrări, în măsura în care valoarea achiziţiei, estimată conform prevederilor secţiunii a 2-a a prezentului capitol, nu depăşeşte echivalentul în lei a 10.000 euro pentru fiecare achiziţie de produse, servicii sau lucrări. Achiziţia se realizează pe bază de document justificativ care, în acest caz, se consideră a fi contract de achiziţie publică, iar obligaţia respectării prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă se limitează numai la prevederile art. 204 alin. (2).", si anume: Art. 204 (2)Autoritatea contractantă are obligaţia de a asigura obţinerea şi păstrarea documentelor justificative care dovedesc efectuarea oricărei achiziţii publice."
Deci:
1. Nota privind necesitatea si oportunitatea achizitiei
2. Dovada fondurilor
3. Nota privind selectarea procedurii de cumparare directa (se va face referire doar la valoare)
3. Dupa caz:
- solicitari de oferte de la potentiali furnizori si raspunsul (ofertele) acestora, sau
- studiu de piata efectuat
- comanda de furnizare/prestare/executie sau, daca este cazul, contractul (in executia de lucrari este indicat)
- factura fiscala


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire caiet de sarcini si participare la licitatie ac72andrei ac72andrei Buna Ziua! O firma poate intocmi caietul de sarcini (necesar ptr o licitatie) ptr o institutie publica prin incredintare directa? Daca da, aceeasi firma va ... (vezi toată discuția)
Incredintare directa Elleny Elleny Imi poate spune cineva care sunt pasii si documentele necesare derularii unei proceduri de incredintare directa? Multumesc. (vezi toată discuția)
Acte dosar achizitie directa seap ionut c ionut c Buna ziua! Lucrez intr-o instutie publica si as dori sa stiu ce acte trebuie sa cuprinda dosarul unei achizitii directe pe SEAP facuta din catalogul ... (vezi toată discuția)