avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recurs s.c
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recurs s.c

buna seara, am castigat un proces cu institutia unde lucrez,se stipuleaza dreptul la recurs in termen de 15 zile de la comunicare.Am primit comunicarea pe 17.07.2012
cred ca in aceiasi zi aprimit-o si institutia fiind in aceiasi localitate.Eu cred ca data pana la care se putea face recurs este 01.08.2012 nu cum apare inregistrat la tribunal pe data de 03.08.2012.Pot invoca anularea recursului ca tardiv?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cosmina.ad , utilizator 23:55, 8 August 2012
buna seara,

parerea mea este ca puteti opune exceptia tardivitatii introducerii cererii de recurs.

asa cum si Dvs. ati observat, termenul de 15 zile de la comunicare s-a implinit la data de 1.08.2012, or, daca recurenta nu va face dovada împrejurării mai presus de voinţa sa, care a împiedicat-o să efectueze recursul în termenul prevăzut de lege, prin cerere de repunere in termen (ce poate fi la randul ei introdusa in termenul de 15 zile prevăzut de art.103 alin.2 Cod procedură civilă, socotit de la data încetării împiedicării), nerespectarea celor 15 zile de la comunicare va atrage decăderea din dreptul de a exercita calea de atac, cu consecinţa respingerii recursului ca tardiv formulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs tardiv!!!!! magdalenapaun magdalenapaun in situatia in care hotararea a fost comunicata la sediul societatii, dar ea a fost primita de catre o persoana care nu avea nici-o calitate in firma, iar ... (vezi toată discuția)
Sentinta ContSters42601 ContSters42601 Buna seara! Doresc si eu o precizare.O sentinta pronuntata de instanta de contencios adm.si fiscal a tribunalului , nu este atacata in termenul legal cu ... (vezi toată discuția)
Termen pentru recurs kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti, cand expira termenul de 15 zile in care poate fi introdusa cererea de recurs, avand in vedere ca data comunicarii a fost 7 ianuarie 2010, ... (vezi toată discuția)