avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sentinta
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sentinta

Buna seara!
Doresc si eu o precizare.O sentinta pronuntata de instanta de contencios adm.si fiscal a tribunalului , nu este atacata in termenul legal cu recurs la curtea de apel,caz in care ramine irevocabila.Daca nu a atacat cu recurs in termenul legal ,dupa ce ia fost comunicata hotarirea tribunalului ,partea care a pierdut mai poate folosi vre-o cale de atac? Care este aceasta?
Cel mai recent răspuns: ContSters42601 , utilizator 18:00, 16 August 2008
Daca sentinta nu a fost atacata in termenul prevazut de lege,ramine definitiva si irevocabila ,in aceasta situatie nu mai aveti o alta cale de atac.#-o
Potrivit dispoz. art.103 din C.pr.civ., neexercitarea oricarei cai de atac si neindeplinirea oricarui act de procedura in termenul legal atrage decaderea, afara de cazul cand legea dispune altfel sau cand partea dovedeste ca a fost impiedicata printr-o imprejurare mai presus de vointa ei.
In acest din urma caz, actul de procedura se va indeplini in termen de 15 zile de la incetarea impiedicarii; in acelasi termen vor fi aratate si motivele impiedicarii.
Depinde acum de motivul pentru care nu ati exercitat calea de atac a recursului.
Daca dispoz. mai sus citate va sunt aplicabile, mai aveti o portita;)
Av.Eva Carbunaru
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs tardiv!!!!! magdalenapaun magdalenapaun in situatia in care hotararea a fost comunicata la sediul societatii, dar ea a fost primita de catre o persoana care nu avea nici-o calitate in firma, iar ... (vezi toată discuția)
Timp de recurs ? mimiz mimiz Buna, Am o hotarare de la Curtea de Apel Oradea comunicata in data de 4 iunie mai pot sa ma adresez la Inalta Curte de Casatie si Justitie ? (vezi toată discuția)
Recurs Liulica Gina Liulica Gina Buna ziua! Va rog un sfat. Sunt intr-un proces civil legat de un teren, eu impreuna cu vecinul meu G, impotriva lui RAD, de la care am cumparat terenul. ... (vezi toată discuția)