avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... luare la cunostinta ccm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

luare la cunostinta ccm

Buna ziua,sunt angajat la o firma si recent sa modificat ccm,sa facut o anexa a acestuia,doresc sa stiu daca pot refuza sa semnez de luare la cunostinta daca nu sunt de acord cu modificarile facute.
Cel mai recent răspuns: SimonescuC , utilizator 11:35, 9 August 2012
Ca sa nu fiti de acord inseamna ca ati luat la cunostinta, lucru care vi s-a cerut.
Faptul ca nu sunteti de acord se poate completa ca obiectiune, odata cu semnatura.
Anexa la CCM se negociaza intre conducerea societatii si sindicat/reprezentantii salariatilor.
Adresati obiectiunea dvs. si celor care va reprezinta.
Am inteles,deoarece au fost facute anumite modificari in defavoarea angajatului si noi nu am fost informati de modificarile aduse inainte de inregistrarea acestuia.
Daca dvs. considerati ca sunt in defavoarea angajatului si nu au fost discutate anterior cu cei ce va reprezinta faceti aceasta obiectiune.
Se poate lua in considerare daca contravine legilor existente si aplicabile.
Desi nu cred ca exista asa ceva, CCM fiind verificat de ITM la inregistrare.
Prevederile contractului colectiv de munca incheiat conform legii, produce efecte pentru toti salariatii din cadrul unitatii, prin urmare inclusiv dvs., chiar daca sunteti sau nu de acord cu acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

- probleme privind contractul colectiv de munca - c.c.m. ccm-ul ... oanaportar oanaportar - probleme privind Contractul Colectiv de Munca - C.C.M. CCM-ul nu a fost comunicat angajatilor sub semnatura. Angajatii - majoritatea - nici nu stiu ca ... (vezi toată discuția)
Cerere chemare in judecata minimus minimus care este termenul de chemare in judecata a unei parate cum ar fi ITM Brasov in cazul in care a incheiat un CCM cu incalcalea legii 62 /2011,contract incheiat ... (vezi toată discuția)
Negociere clauze ccm la nivelul unitatii Patience Patience Pentru negocierea clauzelor CCM - act aditional la CCM existent la nivelul unitatii, convocarea se face doar pentru Reprezentantii salariatilor sau si pentru ... (vezi toată discuția)