avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neintelegeri cu vecinul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neintelegeri cu vecinul

eu avind constructia mea din 1981 am avut geam sus fara sa se vada la vecin.alt cineva a cumparat casa de la vecinul din sptele casei mele.nea cerut acordul la notar sa si lipeasca peretele la al nostru.iam dat.mia inchis geamul,a inaltat peretele lui,mia inchis si terasa,care o am peste parter.iar izolatia lui si tencuiala sint pe terasa mea.mia distrus izolatia cu membrana bitumoasa cu schela pt construit mi sa udat parterul de 150mp,mu mi a platit mici nu a reparat cea stricat nici macar curat nu a facut dupa toata paguba ce mi a facut.am schimbat izolatia pe terasa care ma costat peste 500euro,am zugravit tot parterul,iar el nui deacort sa mi deschid un geam in gradina lui tot pe bani mei.am nevoie de aer.ce mi poate face daca deschid geam.astept raspuns,va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: augunova , utilizator 16:14, 9 August 2012
Arrt.616, Noul cod civil, prevede dreptul proprietarului de a-şi deschide ferestre de lumina şi aerisire (nu de vedere) fară limitaă de distanţă.
Dacă doriţi să deschideţi o fereastră de vedere , trebuie să respectaţi prevederile legale privind limita de distanţă.
Vedeţi art. 614, 615 şi 616 din Noul cod civil.

:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici pentru orice alte intrebari /nelamuriri pe care le aveti si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct. 3.3 din Regulament).
Pentru a continua discutia, aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
augunova a scris:

Am casa construita din 1982 iai vecinul din spatele casei mele a construit o casa noua cu peretele lui lipit de peretele meu,am avut geam mi la inchis si a inaltat inca 1 etaj.
Eu am terasa pe bordura terasei mele si el a depasit cu izolatia de polestiren si tencuiala si mi- a distrus izolatia cu membrana bitumoasa de pe terasa , iar eu am refacut toata paguba ce mi-a facut.
Acum i-am cerut voie sa-mi fac tot eu cu cheltuiala mea un geam sus pt aerisire,dar nu vrea sa ma lase.

unmoeglich a scris:

In mod normal casa construita la calcan(adica casele lipite) se fac numai cu acordul scris al vecinului. Ca atare trebuie sa mergeti la Primarie si sa vedeti daca are asa autorizatia de constructie si daca nu, cine i-a dat in acest mod dreptul de a construi fara acordul d-voastra. Sa speram ca nu exista vreun fals in acte pentru ca atunci vecinul d-voastra va avea o mare problema. Daca acordul d-voastra nu exista veti discuta altfel. Vedeti ce este si mai spuneti-ne.

augunova a scris:

acordul meu la primit vecinul dar a depasit ce am semnat .iar acum dupa ce mi a inchis geamul a inaltat zidul si mia inchis si terasa.acum iam cerut voie sa mi pun eu geam cu vederea in gradina lui si numi da voie.dar mia luat aerul din camera.am spus ca sprg peretele meu si imi fac geam.va rog f. frumos ce mi se poate intimpla? daca vrea sa mi inchida geamul are loc pt. paravan la distanta de 1m si mai mult.si asa as fi multumit .va multumesc anticipat


va multumesc pentru informatia oferita mi a fost de mare ajutor multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegeri cu vecinul maria50 maria50 buna ziua vreau o indrumare sigura ce acte si de unde trebuie sa obtin pt ami deschide un geam pt aer si lumina in dormitor in gradina vecinului deoarece noi ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un apartament in septembrie , am renovat baia si ... Silvia Dora Silvia Dora Am cumparat un apartament in septembrie , am renovat baia si bucataria, am schimbat tot , gresie, faiantă etc. Ne am mutat in decembrie. Apartamentul are ... (vezi toată discuția)
Distanta minima legala intre hotar si peretele casei cristian_64 cristian_64 Vreau sa construiesc o casa si datorita topometriei terenului (un clin intre doua strazi) trebuie sa ma apropii cat de mult pot cu constructia noua de hotarul ... (vezi toată discuția)