avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neintelegeri cu vecinul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neintelegeri cu vecinul

buna ziua vreau o indrumare sigura ce acte si de unde trebuie sa obtin pt ami deschide un geam pt aer si lumina in dormitor in gradina vecinului deoarece noi iam acceptat sa si lipeasca peretele lui de peretele nostru si nea inchis geamul care lam avut iar el nui deacord sa ne deschidem noi geam avem inaltimea la perete de 3,30m geamul va fii de 1/80 la inaltimea de 2,20m astept raspusul dumneavoastra cu mare incredere mii de multumiri
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:57, 8 Septembrie 2012
va rog sa fiti mai explicit
ati dat acord sa contruiasca stiind ca va va inchide/acoperi geamul dvs ?
da ma acceptat la notariat am crezut ca sunt si ei de buna credinta cum am fost noi parintii lor stau fata n fata cu noi acceiasi curte ce ne desparte un gard cu geamuri si usi fata n fata de 35 de ani iar copii lor sau mutat acum in spatele casei mele si ei numi dau voie sami deschid geam pe acelasi perete ce mi lau inchis ei mii de multumiri inca odata astept raspuns
:offtopic:Interventie moderator
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( ati deshis inca doua topicuri), iar daca mai aveti nelamuriri sau intrebari suplimentare legate de acest subiect, sa continuati discutia aici ( pct.3.3. din Regulament )
Multumesc pentru intelegere.
maria50 a scris:

am casa intre doi vecini care sunt parinti si copii lor cu parintii sunt fata in fata usa si geamurile le avem in curtea unu altuia de 35 de ani iar copii lor au cumparat casa din spatele meu leam dat accept sa si lipeasca zidul lor la al meu construind casa noua eu am avut geam pe acel perete milau inchis tot pe peretele acela dar in gradina lor vreau sa mi deschid geam de 1/80 la inaltimea de 2,30 m avind inaltimea de 3,30m doar de aer si lumina dar ei nu sint deacord unde si ce aprobare trebuie sa obtin pt ami deschide geam la acest dormitor daca legea din art 16 este de partea mea astept indrumarea sigura a dumneavoastramii de multumiri

maria50 a scris:

buna ziua ce acte imi trebuie sa mi deschid un geam in gradina la vecin doar pt aer si lumina la inaltime de2,30a peretelui am inaltimea de 3,30 m geamul sa fie de 1/80m deoarece noi am acceptat sa si lipeasca peretele de peretele nostru si ne a inchis geamul care a fost acum nui de acord sa mi deschid eu alt geam si mai micva rog f f mult unde si ce trebuie sa obtin ce acte side unde pt ami deschide acest geam nu am aer nici lumina multumesc mult astept raspuns mii de multumiri

gmancila a scris:

Orice modificare, modernizare a structurii unei cladirii, trebuie facuta in baza unei autorizatii de constructie, dar posibil pt acel geam mic, sa nu fie nevoie de nimic. Mergeti la serviciul urbanism al primariei pt autorizatie, acolo le expuneti problema.
Dar daca vecinul va venii cu un alt perete peste geamul dvs, il mai lasati? Data viitoare stati atenta. Eu va doresc bafta!




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegeri cu vecinul augunova augunova eu avind constructia mea din 1981 am avut geam sus fara sa se vada la vecin.alt cineva a cumparat casa de la vecinul din sptele casei mele.nea cerut acordul la ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de o lămurire într-o problemă legată de noii mei ... Radiss Radiss Am nevoie de o lămurire într-o problemă legată de noii mei vecini. In casa alăturată in trecut a aparținut bunicilor. Ulterior a fost vândută unei ... (vezi toată discuția)
Accident am lovit o masina ,am platit amenda mi sau luat puncte si iam dat si polita de asigurare,dar cei de la asigurari nu vor sa ii repare masina .tipul ma dat in ... (vezi toată discuția)