avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul anual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul anual

Buna ziua
In cazul unui program de lucru de 12-24 cu 12-48h, cum se calculeaza cele 10 zile consecutive de concediu?
1. incepand cu prima zi in care lucrez si luand in considerare doar zilele in care, conform programului, este tura mea la lucru
2. incepand cu prima zi in care lucrez si luand in considerare 10 zile lucratoare consecutive
3. incepand cu prima zi in care nu lucrez si luand in considerare 10 zile lucratoare consecutive

Situatia mea actuala este:
- ies din tura luni dimineata, 13 August
- trebuie sa incep lucrul in data de 27 August (cand este tura mea normala)
- 15 August este zi nelucratoare
- considerand turele in care ar trebuii sa lucrez in perioada 13~27 August (5 la numar, fara 15 August) ar fi 7,5 zile de concediu (5ture x 12 ore= 60 ore)
- seful considera 10 zile de concediu 13~24 August (25 si 26 august nelucrand tura mea care incepe in data de 27 August)
Este corect? raspunsul sefului este: avem nevoie de tine datorita volumului de munca.
Cel mai recent răspuns: silviu1975 , utilizator 12:20, 9 August 2012
Zilele de concediu de odihna se acorda in numar de zile lucratoare. Pentru a beneficia de cele 10 zile de concediu de odihna neintrerupt veti putea beneficia de acest concediu din data de 14.08.2012-28.08.2012, inclusiv.
Stabilirea concediului de odihna nu poate fi aplicat altfel, intrucat legiuitorul nu a stabilit un alt mod de calcul al concediului de odihna pentru munca in ture.
multumesc frumos de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul de lucru 12/24-12/48 si concediul de odihna paul69 paul69 Buna seara.In lunile iulie-august din acest an am avut concediu de odihna(10 zile)conform programarii din iarna acestui an.In luna iulie am lucrat ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, La firma unde lucrez, programul de lucru pana la 01.04.2011 este de 8 ore/zi, 40 ore/saptamana, repartizat in intervalul 08.00-16.00. Concediul de ... (vezi toată discuția)
Program de lucru non stop Valias Valias Buna ziua, lucrez in ture, o zi da o zi nu, 12 ore pe zi, si sunt angajat de o luna si aproape 2 saptamani. am aflat despre colegul de pe tura cealalta ca ... (vezi toată discuția)