Buna ziua
In cazul unui program de lucru de 12-24 cu 12-48h, cum se calculeaza cele 10 zile consecutive de concediu?
1. incepand cu prima zi in care lucrez si luand in considerare doar zilele in care, conform programului, este tura mea la lucru
2. incepand cu prima zi in care lucrez si luand in considerare 10 zile lucratoare consecutive
3. incepand cu prima zi in care nu lucrez si luand in considerare 10 zile lucratoare consecutive
Situatia mea actuala este:
- ies din tura luni dimineata, 13 August
- trebuie sa incep lucrul in data de 27 August (cand este tura mea normala)
- 15 August este zi nelucratoare
- considerand turele in care ar trebuii sa lucrez in perioada 13~27 August (5 la numar, fara 15 August) ar fi 7,5 zile de concediu (5ture x 12 ore= 60 ore)
- seful considera 10 zile de concediu 13~24 August (25 si 26 august nelucrand tura mea care incepe in data de 27 August)
Este corect? raspunsul sefului este: avem nevoie de tine datorita volumului de munca.
Zilele de concediu de odihna se acorda in numar de zile lucratoare. Pentru a beneficia de cele 10 zile de concediu de odihna neintrerupt veti putea beneficia de acest concediu din data de 14.08.2012-28.08.2012, inclusiv.
Stabilirea concediului de odihna nu poate fi aplicat altfel, intrucat legiuitorul nu a stabilit un alt mod de calcul al concediului de odihna pentru munca in ture.