avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren

Mama a vandut un teren desi actul de proprietate e pe numele bunicii si al bunicului care a decedat.Vanzarea s-a facut in 2003 cu chitanta de mana,fara martori.Impozitul este platit in continuare de bunica care isi vrea pamantul inapoi.Are vre-o valoare acea chitanta de mana?Cei carora le-au vandut pamntul spun ca este al lor,desi actele nu s-au facut la notar.
Buna ziua,

cata vreme bunica este in viata, mama dvs. nu putea vinde terenul acesteia.
Hartia de mana facuta are , cel mult, valoarea unei promisiuni ca mama dvs. atunci cand va primi terenul, il va vinde celui caruia i-a promis acest lucru.
Acei domni care au semnat acea hartie NU SUNT PROPRIETARI.
La acest moment ei pot sa-si ceara banii inapoi, chiar indoit, in functie de continutul acelei hartii de mana.
La decesul bunicii, daca terenul trece la mama si nu s-a implinit termenul de prescriptie, atunci ar fi posibil ca prin instanta sa o oblige pe mama dvs. sa le vanda terenul

av. Boncu
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2009
Boncu Constantin, Avocat
Instrainarea unui teren printr-un act de vanzare cumparare se face in forma autentica , la notar.

Sanctiunea lipsei formei autentice este nulitatea absoluta, care poate fi ceruta de orice persoana care justifica un interes , chiar de catre instanta din oficiu .

Practic , instrainarea nu s-a facut respectand formalitatile legale.

Numai bunica poate instraina in mod valabil terenul , intrucat aceasta are calitatea de proprietar , respectand conditia de forma ad validitatem , forma autentica.

Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc mult pt raspunsuri.Si ce am putea face in conditiile in care bunica vrea pamantul inapoi dar cumparatorii nu vor sa renunte la el
Actiune de revendicare in instanta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire teren prin chitanta de mana Bargeo11! Bargeo11! Buna ziua,in 1990 bunicul meu a achizitionat un teren cu chitanta de mana facuta la primarie(dar fra nr de inreg) cu doi martori,intre timp sa eliberat titlu ... (vezi toată discuția)
Donatie in loc de vanzare? emil51 emil51 Bunicul meu acum 20 de ani a vandut niste pamant unor persoane fara sa faca acte.Intre timp au decedat si el si o parte din persoane,iar mama mea plateste ... (vezi toată discuția)
Act vinzare cumparare "de mana" cotiso_bv cotiso_bv Buna ziua ! Acum aprox. 9 ani am cumparat o suprafata de teren intravilan de la un vecin 200 mp, pentru care am facut un act de mana cu 2 martori, unul ... (vezi toată discuția)