Buna ziua !
Acum aprox. 9 ani am cumparat o suprafata de teren intravilan de la un vecin 200 mp, pentru care am facut un act de mana cu 2 martori, unul din partea mea unul de la vanzator. Intre timp vecinul a vandut casa cu terenul aferent unui nepot. Ce sanse am sa mi se recunoasca actul de mana facut acum 9 ani. Mentionez ca vecinul cre mi-a vandut terenul a decedat.
Nu aveti.
In 2007 era in vigoare legea 247/2005 care prevedea ca orice instrainare de teren se face prin act autentic notarial. Chitanta dvs.fara alte acte de instrainare era doar o chitanta.
Apoi, promitentul vanzator (proprietarul) a vandut din timpul vietii, respectand de aceasta data legea.
Ati fi putut sa va indreptati cu actiune in instanta impotriva mostenitorilor promitentului vanzator sa va dea banii inapoi
Dar, a intervenit prescriptia generala.
Sanse minime. Trebuia sa stiti ca actul trebuia facut autentic. Cautati mostenitorii vanzatorului poate cadeti la o intelegere cu acestia si mai recuperati ceva din bani...
Chitanta de mana
silviucp
buna ziua !Am si eu o intrebare:daca bunicii au vandut casa si terenul cu chitanta de mana semnata de ambii bunici iar intre timp bunicul a decedat,noi nepotii ... (vezi toată discuția)