avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas

In urma decesului tatalui,am inaintat actele la casa de pensie sector 3.si am primit deja raspunsul, pentru acordarea pensiei de urmas pentru mama mea.Raspuns decizia nr.240342/26 iulie 2012 :total drepturi pensie asigurari sociale 646 (50 0/0 de la sustinator) dar,tatal meu decedat la data de 29.04.2012 avea pe langa pensia de munca, in val.de 1243 ron si o pensie speciala (legea 189) dosar 202721,in valoare de 184 ron.Conform celor citite la legea 189/2000 actualizata,art.3.eu inteleg faptul, ca mama are dreptul si la aceasta pensie.si la unele drepturi iar din calcule nu rezulta suma de 50 0/0.Unde gresesc eu sau este o eroare ? Ce drepturi mai are mama si cum trebuie procedat ?Avand in vedere,ca mama este bolnava ,cu grad II de handicap,accident vascular,cu o pensie de de 424 ron,toate acestea dureaza,iar pana acum nu a intrat in drepturile tatallui.Multumesc anticipat pentru un raspuns cat mai autorizat si detaliat.

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor LE PAGE EMIL LE PAGE EMIL Sper ca nu gresesc la ,,subiecte'' dar sper ca cineva sa ma ajute cu un raspuns. Cu doua saptamani in urma tatal meu a decedat.Avea o pensie de 1200 ron + 200 ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas si pensie cap livia rosu livia rosu Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema: Mama mea avea până in ianuarie 2011 o pensie de urmas de 372 ron si o pensie de CAP de ... (vezi toată discuția)