avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor

Sper ca nu gresesc la ,,subiecte'' dar sper ca cineva sa ma ajute cu un raspuns.
Cu doua saptamani in urma tatal meu a decedat.Avea o pensie de 1200 ron + 200 ron(ptr.deportati).Mama a ramas singura cu o pensie de 420 ron + 230 ron,indemnizatie handicap gr.II. Intrebarea este :cum poate mama beneficia de pensia de urmas? si in ce procent si conditii ? care sunt legile actualizate ?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 22:04, 21 Mai 2012
Legea 263/2010.
Poate renunta la pensia dumneaei si are dreptul la o pensie de urmas reprezentand 50% din pensia sotului (daca indeplineste conditiile din lege).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoana cu pensia de limita de varsta de 343 lei poate beneficia si de pensie de urmas si de indemnizatie de handicap? vasiloiu vasiloiu O persoana cu pensia de limita de varsta de 343 lei poate beneficia simultan de pensie de handicap grad 2 permanent de 230 lei si de pensie de urmas avand in ... (vezi toată discuția)
Ce poate obtine mama mea, in urma decesului tatalui meu. Octavia Turbatu Octavia Turbatu Buna ziua, am o problema f. recenta. Saptamana trecuta a decedat tatal meu, in varsta 80 ani. Mama are acceasi varsta. Tata avea pensie 1100ron si 300 pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie mariana genoiu mariana genoiu buna Tata a murit acum 2 luni.Avea o pensie de 1100, mama are pensia de 550 si nu se prea ajunge .Intrebarea mea este:exista posibilitatea ca sa renunte la ... (vezi toată discuția)