avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... va rog sa mi da ti niste informatii despre ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

va rog sa mi da ti niste informatii despre reabilitarea judecatoresca

am fost arestat in data de 30.10.1999 pt inselaciune,am primit o condamnare de 5 ani,facand recurs am ramas definitiv la 3,6 ani in data de 26.03.2001. m am liberat la data 13.03.2002,inainte de termen.termenul real de liberare era 2003 luna 8.intrebarea mea este cum se calculeaza perioada care trebuie sa treaca pt a face reabilitarea judecatoreasca si de la ce data?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 11:25, 15 Ianuarie 2009
termenul de reabilitare curge de la data cand pedeapsa a fost executata sau considerata ca executata.
, deci din 08.2003.

Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
te rog sa mi spui mai exact din ce data pot sa incep sa fac reabilitarea.mersi mult.
intrebarea mea este cum se calculeaza perioada care trebuie sa treaca pt a face reabilitarea judecatoreasca si de la ce data?

Art. 135. - Reabilitarea judecatoreasca

Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanta judecatoreasca:

a) în cazul condamnarii la pedeapsa închisorii mai mare de un an pâna la 5 ani, dupa trecerea unui termen de 4 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;

Deci, in cazul tau 5 ani si 9 luni.
Poti sa depui cererea de reabilitare in luna mai 2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot sa-mi fac reabilitarea ? hunt hunt In anul 2003 am fost condamnat la 5 ani detentie pentru savarsirea infractiunii de talharie, in anul 2005, dupa 3 ani si 4 luni m-am liberat conditionat, am ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca. florinx63 florinx63 Am primit o condamnare de 3 ani cu executare pentru inselaciune (am emis un BO fara sa am disponibil in cont), am executat pedeapsa in perioada mai 2002 - mai ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa de 3 ani si 9 luni cu executare- cand ma pot reabilita ? tina_gemeni tina_gemeni cineva a executat 2 ani si 6 luni dintr-o pedeapsa de 3 ani si 9 luni. Cind se reabiliteaza si cum, ca sa se angajeze? (vezi toată discuția)