avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Am dreptul la somaj daca am avut si acum cca 10 luni? stiam ca nu se mai poate dar noul patron ne spune ca s-a scimbat legea si acum avem dreptul din nou!. VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: 99gyo , utilizator 15:04, 9 August 2012
nu aveti dreptul,patronul va minte
trebuie sa aveti 12 luni in ultimele 24 luni
poate daca aveti la acest patron 10 luni si sa mai aveti inca 2 luni pana acum 24 luni.
Art. 34 din Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificarile si completarile ulterioare stabileste:
"Art. 34. - (1) ªomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;
b) nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;"
Da am lucrat la alta firma care m-a bagat in somaj, si din somaj m-am angajat la actuala firma, mentionez ca in anul 2010 cand au vrut sa ne dea in somaj pe timpul iernii nu au putut deoarece ziceau ca sa scimbat legea si nu au cum. ( sa avem 12 luni din 24 fara a avea somaj in acest timp)
Ultima modificare: Joi, 9 August 2012
99gyo, utilizator
Verificati daca dvs. aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni (fara perioada de somaj daca a-ti beneficiat de el in aceste 24 de luni).
SimonescuC a scris:

Verificati daca dvs. aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni (fara perioada de somaj daca a-ti beneficiat de el in aceste 24 de luni).


DA am 12/24 dar am somaj in acest timp, din acest motiv va intreb daca am sau nu dreptul la somaj daca ne da si acest patron in somaj cum zice

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj pacsokatalin pacsokatalin Buna ziua Sunt angajat la firma ca persoana peste 45 de ani somer.Primesc acum 30% din indemnizatia de somaj pentru ca am fost angajat conform legii nr ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj Liana_86 Liana_86 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Am lucrat fara intrerupere 3 ani, apoi 6 luni somaj, 2 luni nu am lucrat, iar acum de 4 luni lucrez, pare ca ... (vezi toată discuția)
Din concediu de maternitate in somaj oana cali oana cali eu am ramas insarcinata in aprilie 2010 iar din martie pana in aprilie am fost in somaj dati de firma unde lucrez iar in aprilie ne-au chemat in apoi pentru ... (vezi toată discuția)