avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... despre indemnizatie CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

despre indemnizatie CCC

Buna ziua, mam angajat in 27 septembrie 2011 in 7 iunie am nascut ,la 37 de saptamani la alea 12 luni pt indemnizatie se pune si concediu prenatal si posnatal .eu am intrat in prenatal in 23 aprilie si cu tot cu posnatal am pana in 26 august ,am dreptu la indemnizatie ,sper ca ati inteles ce am vrut sa intreb multumesc
Cel mai recent răspuns: simonaoti , utilizator 14:18, 10 August 2012
1. In cele 12 luni premergatoare nasterii copilului, eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC, intra si concediul prenatal (sarcina), nu si concediul postnatal (lauzia).

2. Spuneti ce statul aveati in lunile iulie si august 2011 (eleva sau studenta la zi, somera cu indemnizatie etc.).

3. Daca copilul s-a nascut prematur luati o adeverinta de la medic asa cum spune OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia pentru cresterea copiilor:

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

4. Adica cele 12 luni necesare se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.
Eram somera in lunile alea
dar nam inteles cum ii cu art.4 (4)
1. Perioada de somaj indemnizat intra in perioadele asimilate, eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Asadar veti benficia de indemnizatie pentru CCC.

4. - Art.4(4) din OUG 111/2010 spune ca in cazul in care copilul se naste prematur (inainte de termen), perioada de 12 luni premergatoare nasterii se diminueaza cu lunile cu care copilul s-a nascut mai repede.
- Dar la dvs. nu mai este cazul deoarece aveti acoperite cele12 luni necesare pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

Ultima modificare: Joi, 9 August 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
ca sa inteleg mai bine din setpembrie si pana in aprilie am 8 luni lucrate dupa aceia am intrat in prenatal si mi se pun si lunile mai iunie iulie august ,cu tot cu astea am 12 luni adica cu tot cu concediu prenatal si posnatal

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere copii CazacuRoxana CazacuRoxana sunt casnica cu 2 copii, pe al doilea l-am nascut prematur pe 10.11.2013. Vreau sa stiu daca sotul poate beneficia de indemnizatia de crestere sau de alocatia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului SarahLeah SarahLeah Buna ziua, Sunt insarcinata in 4 luni, urmeaza sa nasc la 1 septembrie.Sunt angajata cu contract temporar, dar data de incepere a contractului este ... (vezi toată discuția)
Concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului TabacaruGeta TabacaruGeta Ma numesc Geta si sunt angajata la o firma din Tulcea , cu carte de munca , din data 23 Septembrie 2011 iar in luna Noiembrie am ramas ... (vezi toată discuția)