avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare program lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare program lucru

Cu data de 01.08.2012 unui salariat i se schimba programul de lucru de la 8 ore la un program de 12/24. In contract e specificat program de lucru inegal. Trebuie sa-i mai fac act aditional? Ce trebuie trecut in el?
Cel mai recent răspuns: ContSters259084 , utilizator 17:05, 9 August 2012
Nu ma poate ajuta chiar nimeni?
Atat timp cat in decursul unei saptamani acumulati 40 de ore pe saptamana sau in interval de 2 saptamani adunati 80 de ore nu este necesar sa se intocmeasca act aditional sau cu alte cuvinte sunt firme care incheie contracte de munca cu o durata de lucru de 8 ore/zi insa acest lucru nu inseamna ca doar de luni pana vineri un angajat lucreaza atat ci poate lucra si o zi 12 ore,alta zi 6ore dupa care sa aiba liber. Ceea ce s-ar putea sintetiza din ce am vrut sa explic ar fi faptul ca se ia in functie de cate zile lucratoare are luna(sunt luni cu 22 de zile lucratoare,21 etc.) iar cumulat la finele lunii dumneavoastra ar trebui sa aveti 8*n*(n=nr. zile lucratoare) si ce este peste se ia in considerare ca ora/ore suplimentare(unii isi recompenseaza salariatii cu zile libere platite sau pur si simplu le platesc ca atare cu un tarif superior orei de lucru obisnuite).Spre exemplu intr-o luna cu 22 de zile lucratoare ar trebui sa adunati 176 de ore lucrate, daca aveti mai multe se considera ore suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru inegal, salariu orar? adi_stanculescu adi_stanculescu Caut raspuns la urmatoarea problema: Caut solutie la urmatoarea problema: Societate cu angajati cu norma intreaga 8 ore/zi program de lucru inegal conform ... (vezi toată discuția)
Legalitate program 12/24 - 12/48 Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, am nevoie de ajutor... in exprimare #-o Cum explic cuiva de ce nu e legal 12/24... si atat si ca trebuie sa fie 12/24, 12/48, va rog? (vezi toată discuția)
Recuperare ore pentru concediu de odihna efectuat RAMONARAMMY RAMONARAMMY Buna ziua ! Am si eu niște nelămuriri si as vrea dacă este normal. De curând au intervenit niște schimbări la locul de munca, ce ne-au dat peste cap ... (vezi toată discuția)