avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli de judecata

buna seara,
cine ma poate lamuri unde as putea s platesc cheltuielile de judecata daca nu am precizate in hotararea judecatoreasca nici o data nici un cont bancar? cum ar trebui sa procedez?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:15, 9 August 2012
Depinde cu cine v-ati judecat si in ce context trebuie sa le platiti.
am pierdut un proces care avea ca obiect o bucata de pamant si in hotararea judecatoreasca se specifica ca am de platit 1000 de lei cheltuieli de judecata artii adverse, dar nu specifica nici un termen si nici conditiile in care sa se faca plata acestor cheltuieli.
Va trebui sa luati legatura cu partea adversa si sa ii comunicati ca doriti sa faceti plata.

Acesta ori va comunica o adresa unde sa ii trimiteti banii cu mandat postal, fie un cont bancar in care sa ii virati banii. In ambele cazuri sa specificati expres ca acei bani reprezinta cheltuieli de judecata conform sentintei nr...

Nu aveti un termen pana la care sa platiti acesti bani, daca acel termen nu este specificat in hot. Ei ar trebui totusi achitati de indata ce hot a ramas irevocabila. Creditorul dvs poate oricand apela la un executor judecatoresc pt a pune in executare acea sentinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pierdut, procedură plată către pârât sorin ciocan sorin ciocan Am pierdut un proces în luna februarie 2018 cu obligativitatea plații către pârât a sumei de 2094 lei, cheltuieli de judecată. Suntem deja în luna ... (vezi toată discuția)
Plata sulta constan constan Eu am de plata o suma de bani drept sulta catre el si el are de platit catre mine cheltuieli de judecata ..Pot sa fac compensarea si sa platesc doar diferenta ... (vezi toată discuția)
Termen pentru plata cheltuieli de judecata nesica nesica Prin hotarare judecatoreasca am fost obligat la cheltuieli de judecata.In hotarare nu se specifica termenul in care trebuie platite si nici modul de ... (vezi toată discuția)